УМЕСТО СИРОТИЊИ ДОНИРАЛИ ПАРТИЈИ: Жестока кампања у Андријевици у знаку оптужи коалиције СНП-НСД

В. Н.

13. 08. 2020. у 06:46

УМЕСТО СИРОТИЊИ ДОНИРАЛИ ПАРТИЈИ: Жестока кампања у Андријевици у знаку оптужи коалиције СНП-НСД

Новости

НАСТАВЉА се жестока предизборна кампања у Андријевици, започета перформансом присталице опозиције током доласка премијера Душка Марковића на виђење са челницима Општине, а одговор је уследио "посетом" специјалаца који су - како тврде опоненти власти - малтретирали искључиво њихове и присталице СПЦ.

- Да су наше тврдње о незаконитом богаћењу појединих људи, окупљених око владајуће структуре у Андријевици, потпуно тачне потврђује и списак донатора предизборне кампање ДПС. Ту су бизнисмени блиски председнику ОпштинеСрђану Машовићу, затим локални функционери и руководиоци који плате примају захваљујући издвајањима свих грађана - саопштено је из коалиције СНП-НСД под називом "За будућност Андријевице".

Тврде и то да је за активности ДПС уочи избора, што вероватно подразумева и уобичајeно куповање бирача, издвојио онолико новца колико износи трогодишње примање једног обичног андријевичког пензионера, или радника у централама и предузећу највећег донатора ДПС Игора Машовића, брата првог човека локалне самоуправе.

РАЧУНИЦА

- ИГОР Машовић и његов брат од ујака Мићо Нововић, који имају заједнички бизнис, могли су за онолико колико су донирали ДПС да купе 20.000 векни хлеба, или да сваком становнику Андријевице дају по једно печено пиле, с обзиром на то да поседују и своју фарму - израчунали су активисти коалиције назване "За будућност Андријевице" из најсиромашније општине у Црној Гори.

Поменута коалиција наводи и то да су председник Општине Срђан Машовић, потпредседник Славко Стијовић и бивши директор Дома здравља, а сада посланик Звонко Вуковић за ове потребе укупно издвојили 8.500 евра - колико је двогодишње примање једног просветног радника, службеника у локалној управи и јавним предузећима, као и оног који ради у здравственим установама, док једном кориснику надокнаде по основу инвалидитета треба десет година да би добио тај износ. Кажу, један сточар би требало да прода 85 оваца, па да тек онда оствари приход у висини суме коју су поменута три функционера једнократно дала за потребе своје партије.

- Поређења ради, од њихових донација може да се купи 10.000 флаша уља, или готово 2.000 пари опанака. У Андријевици су откако је ДПС освојио власт укинуте студентске стипендије, али је зато Тамара Кокић, која је запослена у фирми Машовића лагодно издвојила 3.000 евра за потребе своје партије, што одговара износу од 60 надокнада за најбоље студенте које се опредељују у другим општинама. И просветни радници Бранко и Марко Вукић су донирали по 600 евра, иако се за тај новац могу купити уџбеници за безмало све прваке у општини - тврде опозиционари.

Закључују и то да је шеф андријевичког ДПС Дејан Ивановић, уместо уплате 1.000 евра својој партији, за толики новац могао да купи две тоне макарона и подели их гладном народу...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)