АМБАСАДОР СРБИЈЕ О БРАНКИ МИЛИЋ: Амбасада o тренутном стању оптуженице

Novosti online

12. 08. 2020. у 16:48

АМБАСАДОР СРБИЈЕ О БРАНКИ МИЛИЋ: Амбасада o тренутном стању оптуженице

Приватна архива

АМБАСАДА Србије у Црној Гори издала је саопштење у коме је обавестила јавност да је позлило Бранки Милић.

- Дана 10.08.2020. године око 10,30 часова је позлило госпођи Бранки Милић, након чега је Амбасада позвала Хитну помоћ, која је врло врло стигла и указала јој хитну медицинску помоћ.

Након тога, амбасадор др Владимир Божовић посетио је гопођу Милић и уверио се у заиста тешко здравствено стање госпође Милић.

Адвокат Југослав Крповић бранилац Бранке Милић је такође посетио, а након тога од амбасадора и Амбасаде захтевао додатно ангажовање, јер целокупни њен случај и околности боравка у затвореном простору прво у Истражном затвиру, па у Манастиру, а сада у Амбасади утицало је на погоршање здравственог стања и енормно готово тропске врућине које су ових дана у Подгорици.

Амбасадор Божовић је примио адвоката Ј. Крповића и обавестио га да је затражио пријем у Министарство вањских послова Црне Горе (МВП) који је данас и обављен. Амбасадор Божовић је својим саговорницима у МВП-у пренео своју забринутост за здравствено стање госпође Милић као и захтев да се омогући пријем код највиших представника правосуђа Црне Горе. Саговорници из МВП-а су обавестили амбасадора да су проследили његов захтев и изразили наду да ће со сусрета брзо доћи.

Поред ове свакако најважније теме Амбасадор Божовић је пренео и многобројне захтеве држављана Републике Србије за улазак у Црну Гору, због посете и неге својих родитеља и најближих, као и држављана Србије власника некретнина у Црној Гори, да им се омогући улазак.

Ови разлози, уважавајући суверено право Црне Горе да о њима одлучи , темеље се на поштовању основних људских и грађанских права као и разлога хуманости.

Такође, амбасадор је захтевао и разговор са представницима НКТ-а на ову тему. Саговорници из МВП су га обавестили да ће о томе информисати НКТ.

Амбасада Републике Србије у Црној Гори наставља да улаже велике напоре за решавање ових важних питања и проблема - пише у саопшењу Амбасаде Србије у Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)