ВЕЛИКА БОКЕЉСКА АУТО-ЛИТИЈА: Херцег Нови потврдио - не да своје светиње! (ФОТО)

В.В.

недеља, 09. 08. 2020. у 22:31

ВЕЛИКА БОКЕЉСКА АУТО-ЛИТИЈА: Херцег Нови потврдио - не да своје светиње! (ФОТО)

Фото: В.В.

AКО је чело вечерашње велике Бокељске ауто-литије било на магистрали у Игалу, а добар део тек пролазио кроз Зеленику јасно је да је немогуће проценити колико је аутомобила и мотора било у колони.

Из већине су се као и раније виориле тробојке, чула се музика и громогласно "Не дамо светиње".

Поред цркве Светог Спаса на Топлој, учесници литије поздрављени су радосним звонима.

Дуж магистрале и пута кроз град и мештани и гости поздрављали су учеснике уз коментар да ни малобројни туристи нису збуњени овом дугом колоном.

И они су добро упућени у захтеве учесника ових јединствених мирних протеста који су прилагођени чак и строгим правилима прописаним због спречавање ширења короне.

Фото: В.В.

Незванично, полиција је заустављала и контрлисала поједине учеснике. Исписане су казне возачима који су имали више од две особе у аутомобилу. 

Фото: В.В.

Коментар који смо чули био је - важно је да је литија прошла, већа него икад!

Важно је да је још једном Херцег Нови потврдио да не да своје светиње!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Ana

17.08.2020. 14:08

@alex miles - A zasto mislis da onda KADA TI TOLIKO BAS NISTA NE RAZUMES o tome, o cemu VECINA razume i ko, kako i zasto...zasto mislis da je toj VECINI uopste vazno kako stvari stoje s tobom na tom planu!? Imaju ljudi druga posla, nego da tebe (moze biti )"poducavaju"...

Vasko Zareski101

10.08.2020. 08:31

Nas srpski narod je prosto neunistiv, to su shvatili Otomani, "austro-ugari", komunjare, a shvatice ce to "do poslednjeg daha", "emancipator", zlikovac Don Milo vec za koju nedeljicu! Svice Zora do Slobode i Pobede -- Vasilije "Ostroski"!

Aries 71

11.08.2020. 23:29

Srpske izbjeglice došle u cg? Ovo nije ni nadrealizam. ovo je apsurd. Apsurd, ništavilo. Srbija prepuna Crnogoraca koji se u njoj bestidno osjećaju kao domaćini, kao kod kuće, ( po njoj se liječe, školuju, zapošljavaju, nastanjuju i štetu prave) a ne kao daleki stranci, a ti o srpskim izbjeglicama u cg. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

Marko

17.08.2020. 04:19

nijedan rodjeni novljanin ne ucestvuje u ovom sprdanju sa crkvom..dragan pesikan pop koji je do svoje35radio u brodogradilistu a potom prekonoci dosao do diplome popa iz foče i postao paroh zelenicki i organizator smehotresne olimpijade ne damo svetinje i mnogobrojne izbjeglice od kojih mnogi nemaju pravo glasa u cg nastavljaju teror i maltretiranje normalnog naroda..nema problema do30 istrpit ce mo...niko mi nece odnijet crkvu ..to svako sa 2razreda zna..