ПОРУКА СПОРТИСТА ЦРКВИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ево ко је све потписао подршку Митрополији

В. К.

недеља, 09. 08. 2020. у 18:34

ПОРУКА СПОРТИСТА ЦРКВИ  У ЦРНОЈ ГОРИ: Ево ко је све потписао подршку Митрополији

Фото В. Вујновић

Прослављени спортисти данас су упутили подршку Српској православној цркви у Црној Гори у борби за њена права, која су угрожена усвајањем безаконог и дискриминаторног закона о слободи вјеросповјести, објавио је портал Митрополије црногорско-приморске.

“Ако сам позван да се браним, ја ћу ћутати, ако сам позван да браним истину, ја ћу говорити”. Ћутање пред неправдом није ни спортски, ни витешки, а пре свега није хришћански. Зато ми који смо свој живот посветили спорту и борби за спортске успехе и трофеје, који су уједно успех вјере и за које смо захвални Богу, имамо обавезу и потребу да дамо подршку нашој Цркви, нашој Митрополији црногорско-приморској, нашој Српској православној цркви, у борби за њена права. Позвани смо да чинимо сагласно своме звању, онолико колико можемо и колико нам је Бог дао. Ни мање, ни више, а оно што ми не успемо да учинимо, то остаје да учини Господ и надопуни наше недостатке, наводи се у поруци подршке.

Уз поруку НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ! ову поруку су потписали:

Драган Богавац

Ненад Перуничић, рукомет

Вујадин Савић

Душан Савић

Владимир Петровић Пижон

Саша Илић

Горан Стефановић

Ненад Лалатовић

Ненад Ерић

Видак Братић

Драган Шарац

Радован Кривокапић

Марко Гобељић

Филип Стојковић

Горан Чаушић

Владимир Матијашевић

Дражен Дукић

Ивица Драгутиновић

Миливоје Витакић

Милан Лане, Јовановић

Марко Перовић

Душан Баста

Бошко Јанковић

Филип Ђорђевић

Горан Стевановић

Базић Петар

Иван Голац

Никола Трујић

Александар Кристић

Владимир Јанковић

Новица Папић

Игор Богавац, рукомет

Бранко Чавић

Немања Супић

Бранко Јовичић

Душан Јованчић

Срђан Бабић

Милан Марчић

Бранко Бошковић

Владимир Божовић

Никола Јованић

Милош Димитријевић

Дејан Миловановић

Милан Гуровић, кошарка

Дарко Миличић, кошарка

Стефан Бирчевић, кошарка

Стефан Митровић

Владимир Стојковић

Владимир Дишљенковић

Драган Мрђа

Марко Пантелић

Милутин Средојевић

Александар Митровић

Лука Миливојевић

Радослав Батак

Светозар Марковић

Жељко Гаврић

Немања Милетић

Дејан Ђенић

Перица Огњеновић

Никола Васиљевић

Саша Марјановић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Zver

10.08.2020. 08:34

Pustite politiku momci. Nisu ni crkveni veredostojnici u Crnoj Gori cveće. Jer vi znate samo ono što vam se prenosi preko medija. Budite sigurni da nije tako. Ja vas cjenim kao sportiste ali nemojte verovati sve političarima. Jer i mi Crnogorci imamo pravo na svoju crkvu. Srbi idu u srpsku, muslimani u džamije, katolici u katedrale. A mi đe ćemo mi. Budite malo realni

Timislav Stijanović

10.08.2020. 13:51

@Zver - Драги пријатељи, не присвајај те оно што није ваше. Већ вековима та црква се зове Српска православна црква и у њој долазе сви православни верници јер цркву ствара верни народ а не држава. Ако ви себе не сматрате народом српским, а црногорским племеном, онда изградите себи Црногорску шравославну цркву, само не са Мирашом и не помоћу Мила.

bole

10.08.2020. 14:44

@Zver - Kako gde ćete? Pa napravite sebi novu crkvu.SPC tu postoji 800 godina.Ili hoćete Srbima da otmete crkvu.Da otmete nešto što je napravio Vukan Nemanjić,Stefan Nemanja itd, ili crkve koje su pravljenje u čast Svetog Save i nose po njemu ime,ili crkve za čije obnavljanje je davala Rusija u proteklih 200 godina kao pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi,ili crkve koje poslednjih 2-3 decenije obnavljao Amfilohije i koje ne bi postojale da nisu obnovljene a da nepričam o novcu koji ostavljaše vernice Srpske PC kroz vekove i uz pomoć kojih su te crkve živele i žive.I sad bi neko da kaže pun pike ništa to više nevaži sad su crkve naše.Pa da li si realan a pozivaš na realnost.

Predrag

11.08.2020. 12:35

Што не пробате у џамију или католичку цркву, што сте навалили у српску? Има људи без стана у Црној Гори, па не траже да ти изађеш, да они уђу.

Janko

11.08.2020. 12:50

Što vi iz Srbije hoćete od Crne Gore? Ne date ( Crnogorcima njihove ) svetinje? Zar mislite da možete okupirati Crnu Goru kao nekad. NIKAD VIŠE 1918g. Opametite se. Śedite doma Srbalji i čuvajte to što imate da i to ne izgubite. Napravili ste neprijatelje od Slovenaca, Hrvata, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca, Makedonaca pa hoćete da vas i Crnogorci tako doživljavaju. Naprijed. Neki od vas bili su dobri takmičari. Svi ste ispali jadni ljudi! To što su neki glupi pa ne shvataju što rade ne oslobađa ih odgovornosti. Pročitajte što kažu ljudi: Dragan Bursać, Milojko Pantić, Mate Parlov...