ОБРАЗ И НАРОД ПРЕЧИ ОД СТИПЕНДИЈЕ: Маја из Пљеваља одбила 50.000 евра јер “НЕЋЕ паре од власти која ЗАТИРЕ СРПСТВО и ПРАВОСЛАВЉЕ!

В. К. - М. С.

среда, 05. 08. 2020. у 22:13

ОБРАЗ И НАРОД ПРЕЧИ ОД СТИПЕНДИЈЕ: Маја из Пљеваља одбила 50.000 евра јер “НЕЋЕ паре од власти која ЗАТИРЕ СРПСТВО и ПРАВОСЛАВЉЕ!

Фото: Приватна архива

ПЉЕВЉАКИЊА Маја Чабаркапа, докторант микробиологије на Природно-математичком факултету Универзитета Црне Горе, раскинула је Уговор о додели стипендије за докторска истраживања вредан више од 50 хиљада евра!

Како је истакла, не жели на било који начин да има везу са влашћу која затире српски народ и православље. О овој одлуци обавестила је министарку науке, Сању Дамјановић. Писмо преносимо у целости.

-Поштована госпођо Дамјановић,

Силом прилика била сам принуђена да пропратим друштвено-политичке прилике у Црној Гори. Тако, већ једно месец и по-два активно пратим актуелна дешавања, а онда сам самоиницијативно проучила и састав тренутне Владе и вишедеценијски начин одлучивања/деловања, те рад парламента од 7. новембра 2016. на овамо. Нажалост, установила сам дискриминацију, нарушавање основних људских права и недемократичност/апсолутизам.

Све би ово можда некако било и „подношљиво и „fair game“ да нисам приметила и опасне, агресивне, јавне и крајње безобразне сатанистичке тенденције и ритуале оркестриране од стране владајуће гарнитуре. Спорни „Закон о слободи вероисповести“ је само врх леденог брега. Мени је заиста жао да приметим да сте и Ви део свега тога – поборник или неко ко све то прећутно подржава, јег Вас превасходно ценим као стручњака али и Ваш рад у оквиру Министарства.

Ограђујем се од деловања тренутне власти у Црној Гори

Као Српкињи, верници СПЦ али и Црногорки и космополити мени моја духовност, част, људско достојанство, разум и патриотизам не дозвољавају да имам било какве везе са свим тим, нити да прећутно гледам и самим тим суделујем у покушајима затирања мог српског народа и мог православља у овој држави. Дакле, ограђујем се од деловања тренутне власти у Црној Гори, и обавештавам Вас да раскидам Уговор (effective immediately) о додели стипендије за докторска истраживања у Црној Гори потписан 02.12.2019. године, између Министарства науке Црне Горе, Природно-математичког факултета Универзитета Црне Горе и мене, а чији је укупни бруто износ 52 560 евра. Докторске студије на Природно-математичком факултету Универзитета Црне Горе нећу прекидати, јег сматрам да за тим нема потребе.

Желим Вам свако добро у даљем животу и раду - поручила је Чабаркапа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

@31 KOMEHTAP - Svaka čast Srpkinji ,dok imamo ovakve ljude Srbstvo ima buducnost. Hitno pokrenuti inicijativu da se ovoj divnoj devojci pomogne materijalno kako bi nastavila naucna istrazivanja u svojoj oblasti.Ziva,i zdrava nam bila na ponos svojoj porodici i vaskolikom Srbstvu.

Veliki i hrabar gest mlade srpkinje crnogorke. Ovo je velika pobeda casti i ljudskosti nad karijerom i politikom. Nadamo se da ce uskoro Sanja postici mnogo vise i bolje od onoga sto su joj nudili rezimski fondovi.

Šator

05.08.2020. 23:38

Ово је добитна комбинација, на оваквом ставу треба да се гради српско јединство ма гдје живјели. Али не треба заборавити ни тривијалности, тј. жртву ове младе научнице. Од Србије 50000 + РС да да још 25000, да конкретно покажемо да жртва није и будалештина...а овакве ствари треба схватити као инвестиције... и ако смо могли платити милион за оног кретена што уби у САД неког типа, па можемо и за ову...ако ништа исплатиће нам се...