УХАПШЕН БАРАНИН: Објавио да ће полиција да изазива сукобе и нападе

Б. Д.

среда, 05. 08. 2020. у 17:18

УХАПШЕН БАРАНИН: Објавио да ће полиција да изазива сукобе и нападе

Илустрација Фото Depositphotos

НАКОН што је на друштвеној мрежи објављено да полиција припрема изазивање сукоба и напад на учеснике јавних окупљања у покрету, ухапшен је Баранин Д.Ћ. (28).

Из Управе полиције тврде да су наводи Баранина неистинити, те да је он спорном објавом извршио кривично дело изазивање панике и нереда.

Поднет је и Захтјев за покретање прекршајног поступка због тога што је на овој страници Д.Ћ. постављао садржаје којима је омаловажавао и грубо вређао полицијске службенике.

-Барска полиција је у сарадњи са службеницима Сектора за борбу против организованог криминала и корупције поднела кривичну пријаву против особе за коју се сумња да је извршила кривично дело изазивање панике и нереда. Наиме, идентификован је Д.Ћ. (28) из Бара као администратор странице на једној друштвеној мрежи на којој је објавио лажну вест да припадници Управе полиције припремају изазивање сукоба и напад на учеснике јавних окупљања у покрету, што је апсолутна неистина. На овај начин је Д.Ћ. како се сумња, извршио кривично дело изазивање панике и нереда и лишен је слободе - наводи се у саопштењу Управе полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

električar

05.08.2020. 20:00

Idi, bre, čoveče, u Srbiju gde je "diktatura", ali gde to što si rekao ne bi tangiralo nikog nimalo. Tamo nožeš da pričaš šta hoćeš o vlasti, policiji, sudstvu ... Imao bi masovnu podršku, ali ako misliš da bi iz vlasti neko reagovao, teško bi se prevario. Možda bi ti samo neko rekao "pusti budalu", a možda ni to ne bi dobio ...