СМЕТА ИМ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО: Марка су ухапсили у Никшићу због истицања "заставе друге државе" - Гвозденог пука Краљевине Србије!

В. К.

05. 08. 2020. у 13:10

СМЕТА ИМ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО: Марка су ухапсили у Никшићу због истицања заставе друге државе - Гвозденог пука Краљевине Србије!

Фото: Приватна архива

МАРКА Ковачевића портпарола Нове српске демократије, који се налази као кандидат на листи посланика коалиције "За будућност Црне Горе", полиција је процесуирала са још 22 Никшићанина, због учешћа у ауто литијама које су се масовно организовале у Никшићу, као и због истицања заставе "друге државе".

Међутим, Ковачевићев "грех" је што је истицао реплику заставе Гвозденог пука Војске Краљевине Србије из Првог светског рата!

- Имам право да као Србин баштиним нашу традицију и историју, и да у времену када треба бранити светиње подсећамо на најхрабрије који су бранили свој народ у прошлости - казао је за "Новости" Ковачевић.

- Посебно желим да истакнем да ми није било омогућено да полицијски записник добијем на српском језику и ћирилици, на што по Уставу имам право. Због тога ћу их тужити.

Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)