БЕРАНЦИ ЧЕСТИТАЛИ ЕПАРХИЈИ 800 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Велико славље пред седишетм Епархије будимљанско-никшићке

М. С.

уторак, 04. 08. 2020. у 22:01

БЕРАНЦИ ЧЕСТИТАЛИ ЕПАРХИЈИ 800 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Велико славље пред седишетм Епархије будимљанско-никшићке

Фото: принтскрин

ПОСЛЕ величанствене литије улицама Берана којима је дефиловало око 700 аутомобила из града, суседне Андријевице, Бијелог поља и Колашина, учесници ауто-литије окупили су се пред седиштем Епархије будимљанско-никшићке и пред портом манастира Ђурђеви ступови.

-Владико соколе-не дамо светиње, скандирали су млади људи и певали:Нема Мила, нема Тита, Владика се овде пита...

Тако је окончано славље поводом 800 година Епархије и 807 година манастира Ђурђеви ступови.

-Само да вам захвалим на велелепној литији поводом великих годишњица Епархије и ове светиње, обратио се верницима који су се обрели пред овим светињама епископ Јоанкије, који је изашао из седишта Епархије.

-Показали сте да смо сви у односу на ову светињу мали, али да смо са њом велики! Показали сте да волите своју светињу и да сте спремни да је браните као што су је бранили ваши преци. Ви знате да мени не приличи да учествујем ни у каквој предизборноој кампањи, али рећи ћу:

Фото: принтскрин

Поједини су мислили да ће изменити свест народа, а ви сте показали да мислите исто оно што су мислили Његош и Мојсије Зечевић ис ви напи великани, да сте одаби својој Цркви, својим прецима, својим потомцима и будућности ваших потомака. Кад ви показујете да знате шта браниите, знаће и ваша деца, казао је епсикоп Јоаникије поздрављен бурним скандирањем и овацијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)