БЕСПЛАТАН УЛАЗ У НАЦИОНАЛНЕ ПАРКОВЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Новости онлајн/Б.Дабић

01. 08. 2020. у 09:23

ОД данас до краја календарске године за грађане Црне Горе улаз у свих пет националних паркова је бесплатан.

БЕСПЛАТАН УЛАЗ У НАЦИОНАЛНЕ ПАРКОВЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Фото: Б. Дабић

- Имајући у виду пандемију ЦОВИД-а 19 и потребу боравка у природи Влада је одлучила да грађани Црне Горе од 1. августа до 31. децембра не плаћају накнаду за улазак у националне паркове. Годишње улазнице за националне паркове купљене у 2020. године важиће и у 2021. - истиче се на Твитер налогу Владе.

Цена улазнице за НП Скадарско језеро кошта 4 евра, НП Дурмитор и Биоградску гору по 3 евра, за НП Ловћен 2 евра, а Проклетије један евро.

Национални паркови Црне Горе су предели изузетних природних вредности који представљају станишта за бројне ретке и заштићене биљне и животињске врсте.

Туристичка понуда националних паркова заснива се на активном боравку посетилаца у природи. У склопу понуде сваког парка налазе се Центри за посетиоце, у којима се могу добити информације о природним и културним вредностима парка и његовој туристичкој понуди.

Осим рафтинга ријеком Таром, бројне су пешачке и бициклистичке стазе, затим крстарење Скадарским језером, кајакарење и вожња дрвеним чамцима на Црном, Биоградском и Скадарском језеру, посматрање птица, дечија игралишта, спортско-рекреативни риболов…


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)