СУМЊИВИ ТОКОВИ НОВЦА: МАНС предао кривичну пријаву против Ђукановића и ДПС

В.К.

31. 07. 2020. у 20:55

НВО Мрежа за афирмацију невладиног сектора предала је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против Мила Ђукановића.

СУМЊИВИ ТОКОВИ НОВЦА: МАНС предао кривичну пријаву против Ђукановића и ДПС

Фото: В. Н.

Председник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста, се сумњичи да је за потребе финансирања предизборне кампање 2016. године учествовао у "креирању шеме за убацивање новца непознатог порекла у званичне финансијске токове те партије."

Истраживачки центар ове НВО недавно је разоткрио још једну шему. Када су и запослени подгоричког предузећа "Чистоћа" и "Водовод и канализација", али и градске Службе заштите и спасавања, донирали скоро 40.000 евра ДПС у августу и септембру те године.

- Запослени градских служби најчешће су новац донирали истог дана, готовински и у истој пословници Сосијете женерал банке (садашње Подгоричке банке) у Подгорици - наводе у МАНС. - За њима нису заостајали ни локални функционери и чланови ДПС из општинских одбора, који су на такође организован начин и по описаном шаблону помагали партију.

Чињеница да је ДПС помоћу "добровољних" прилога грађана скупио чак 680.000 евра за изборе 2016. године морала је тада бити сигнал за тужилаштво. Ипак, ниједну од афера не прати адекватна реакција тужилаца, упозорили су из МАНС.

Како наводе, Ђукановић наставља да инсистира на реторици да су за лош имиџ Црне Горе у међународној заједници криви невладин сектор и медији.

- Разумљиво нам је да Ђукановић критикује подношење кривичних пријава јер су управо оне довеле до открива његових и корупционашких послова његове партије и најближих сарадника - поручују из МАНС.

И МИЛО ПРИЗНАО

ПОСТОЈАЊЕ "црних фондова" којима се финансирају изборне кампање ДПС потврдио је и сам Ђукановић.

- Све што је рађено завршавало је на одговарајућој адреси у ДПС, дакле у рачуноводству. Тамо је пажљиво евидентирано, а према државним органима су прављени онакви извештаји какве су ти органи тражили - да ли су они тражили да се тамо уписују овакве или онакве донације, не знам прецизно, јер то није део моје пажње - рекао је тада Ђукановић а преноси МАНС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)