ВУКОТИЋ СЛОБОДАН! Вођа шкаљарског клана напустио затвор

Новости онлине

28. 07. 2020. у 12:02

ВУКОТИЋ СЛОБОДАН! Вођа шкаљарског клана напустио затвор

Фото: Printscreen

КОТОРАНИН Јован Вукотић (39), који слови за вођу шкаљарског клана изашао је јутрос из спушког затвора.

У притвору је био од 8. фебруара, када је из Србије изручен Црној Гори.

Вукотића Више државно тужилаштво сумњичи да је са Милићем Мињом Шаковићем и сад већ покојним Игором Дедовићем, покушао да убије двојицу наводних чланова кавачког клана Војина Ступара и Милоша Радоњића.

Пред надлежним тужилаштвом он је негирао да је умешан у покушај њиховог убиства.

Тридесетдеветогодишњи Вукотић у фебруару је екстрадиран из Србије у Црну Гору.

Он је у тужилаштву, али и пре екстрадиције из Србије, више пута негирао оптужбе, тврдећи да му све смештају “прљави” полицајци и да није ни био у Црној Гори када се пуцало у Котору.

У истрази покушаја двоструког убиства кавачана, саслушан је 19. јуна 2019. године у просторијама Окружног затвора у Београду, а 8. фебруара 2020. пред подгоричким Вишим судом.

Иако су Вукотићу судије продужавале притвор од фебруара, у истом предмету притвор је након пет месеци и 25 дана боравка иза решетака, укинут Милићу Шаковићу.

И он је пред тужиоцем тврдио да у ноћи када је пуцано на Радоњића и Ступара уопште није био у Котору.

У решењу којим је Шаковићу тада укинут притвор, пише да је Више државно тужилаштво у Подгорици “дало мишљење да су престали разлози за даље трајање притвора окривљеном”:

- Јер се из до сада прикупљених доказа у истрази, односно одбрана окривљених Шаковић Милића и Вукотић Јована, те исказа саслушаних сведока, који су потврдили одбрану Вукотића - да исти критичне прилике није ни био у Котору, као и исказе сведока који су навели да је окривљени Дедовић Игор критичне прилике био у Словенији, те ценећи исказ сведока - оштећеног Војина Ступара дат у истражном поступку у којем је исти навео да не зна колико је лица било у возилу из којег је пуцано на њега и на Радоњић Милоша, да никога од тих лица није препознао и да не зна ко је критичне прилике пуцао на њих, због чега више не стоје притворски основи... по којима се окривљени налази у притвору”.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)