ЦРНОГОРСКА БРУКА НА КОСОВУ: Диноша ћерку запослио на РТК2?

В. К.

23. 07. 2020. у 15:04

ЦРНОГОРСКА БРУКА НА КОСОВУ: Диноша ћерку запослио на РТК2?

Фото: Принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Удружења Црногораца Косова Слободан Вујичић оптужио је амбасадора Црне Горе у Приштини Ферхата Диношу да разбија црногорску заједницу на Косову и Метохији, тврдећи да је кћерку запослио на РТК2, редакцији на црногорском језику и на тај начин одузео право да се неко из црногорске заједнице запосли на то радно место!

- Ферхат Диноша рођен је као Љуљановић. Свога презимена се стиди па га мења у Диноша, како би звучао као што аутентичнији Албанац. По налогу тадашње УДБЕ разбија јединство албанског националног корпуса у Црној Гори.

Као потпредседник Демократског савеза исти напуста и формира Демократску унију Албанаца коју иако је била чедо безбедоносних служби успева да након пар изборних процеса доведе до испод цензуса. Као амбасадор Црне Горе на Косову, на најлицемернији начин ради на разбијању црногорске заједнице.

За 4 године мисије запослио је једино своју кћерку на редакцији на црногорском језику на РТК2 и на тај начин узео место и хлеб једној црногорској породици. Вршио је на мене притисак да му запослим сина (који при том не говори и не разумије црногорски језик) у Развојни центар Црногораца на Косову.

С обзиром да нисам подлегао његовим притисцима усресредио се да нам затвори центар. За свога четвородишњег мандата није урадио ништа за решавање или унапређење положаја црногорске заједнице нити на пољу јачања економске сарадње између Косова и Црне Горе.

Његов посао се своди на то да прима огромну плату и увећава буџет сопствене породице, написао је Вујичић на свом Фејсбук профилу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)