О ПРЕВОЗУ И ТУРИСТИЧИМ МЕСТИМА: У оквиру мера НКТ туристичке агенције током излета морају да воде евиденцију

Б. Дабић

22. 07. 2020. у 16:55

ТОУР-ОПЕРАТОР који доводи туристе у Црну Гору је дужан да обезбеди да се путнику на аеродрому, а пре уласка у авион, обавезно и најмање једанпут измери телесна температуре.

О ПРЕВОЗУ И ТУРИСТИЧИМ МЕСТИМА: У оквиру мера НКТ туристичке агенције током излета морају да воде евиденцију

Новости

Путнику који има повишену телесну температуру не дозвољава се укрцавање у авион и полазак за Црну Гору. Ово је саопштено из Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе.

- Тоур-оператор је дужан да по доласку путника у Црну Гору, а одмах по преласку граничног прелаза, сваком путнику уручи информатор који садржи мере и препоруке Института за јавно здравље и да информише путника да је дужан да се за време боравка у Црној Гори придржава наведених мера. Мере и препоруке за спречавање ширења корона вируса којих су приликом доласка и за време боравка у Црној Гори дужни да се придржавају сви туристи: У случајевима да туристички аранжман укључује излете, тоур-оператор је дужан да води детаљну евиденцију о превозу и местима која туристи посећују. Тоур-оператор је дужан и да води рачуна да се за време трајања излета, у превозу, али и током посете и боравка на локацијама укљученим у програм излета, туристи строго придржавају свих прописаних мера, наводи се у саопштењу.

Агенција, тоур-оператор су дужни да у писаној форми обезбеде потврду од пружаоца услуге смештаја, да се приликом пружања наведене услуге строго придржава свих мера прописаних упутством Института за јавно здравље.
Пружалац услуге смештаја је дужан, да у складу са упутством Института за јавно здравље, одреди контакт особе које су задужене за комуникацију са надлежним лекаром и/или епидемиологом у случају појаве било којег од симптома ЦОВИД−19 код госта, док је тоур-оператор дужан да посједује списак контакт особа.
УКРАЈИНЦИ И БЕЛОРУСИ У ЦРНУ ГОРУ МОГУ САМО АВИОНОМ

У Црну Гору, туристи из Украјине и Бјелорусије могу ући искључиво ваздушним саобраћајем, саопштено је из министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)