ЗАКОН О СЛОБОДИ ВЕРОИСПОВЕСТИ: Владин тим за преговоре спреман за разговоре

Novosti Online / В.К.

19. 07. 2020. у 09:49

ВЛАДИН тим за преговоре о Закону о слободи вероисповиести спреман је за наставак разговора ради проналаска прихватљивог решења у односу на отворена питања, написао је на Твитер налогу премијер Душко Марковић.

ЗАКОН О СЛОБОДИ ВЕРОИСПОВЕСТИ: Владин тим за преговоре спреман за разговоре

Танјуг

“Позивам Митрополију црногорско-приморску и друге епархије Српске православне цркве да већ сутра, 20.07.2020. године, наставимо започете преговоре на експертском нивоу, навео је Марковић.

Међутим, режим у Подгорици није одговорио на позив Српске православне цркве да до Петровдана (12.јула) достави прецизан предлог измена спорног Закона о слободи вероисповести. У овом гесту СПЦ је видела потврду да власт у Црној Гори дојалог суштински не интересује.

- Наводна понуда Владе “о одлагању примене Закона” никада нам званично није упућена и отуда је она за нас, непостојећа. Влада је тако, ничим изазвана, прекинула дијалог као једини пут за решавање отворених и сложених питања између Цркве и државе, поручио је пре неколико дана митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

- Објављујемо да ћемо настојати да до 30.августа не учествујемо у полемикама и да не одговарамо на беспризорне нападе и коментаре који имају за циљ да укључе Цркву у политичку кампању. Нашу борбу за измене неприхватљивих одредаба Закона о слободи вероисповести ћемо, као и досада, наставити да водимо свим дозвољеним и цивилизацијским средствима до коначне Христове победе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)