ПОТРЕСНА ФОТОГРАФИЈА ИЗ БАРА: Професорка штрајкује глађу 15 дана

Б. Дабић

17. 07. 2020. у 19:20

ПОТРЕСНА ФОТОГРАФИЈА ИЗ БАРА: Професорка штрајкује глађу 15 дана

Фото Фејсбук

ПРОФЕСОРКА филозофије из Бара Јасминка Милошевић, запослена у Гимназији „Слободан Шкеровић“ у Подгорици, штрајкује глађу већ 15 дана. На фотографијама које је снимила њена ученица, како сама каже за Новости, изгледа “као из Аушвица”.

Са снимака је јасно даје жена на ивици живота.

Јасминка Милошевић започела је штрајк глађу револтирана због тога што није примила плату која је блокирана због дуга за организацију Међународне филозофске олимпијаде у том граду. Основни суд у Бару донео је пресуду 29. маја ове године, по тужби хотела „Принцес“ и на плату професорке Милошевић стављена је забрана на 20.000 евра. У хотелу „Принцес“ у Бару, су били смештени учесници Олимпијаде.

Милошевић је казала да се ради о њеном систематском злостављању годинама, иако је пројекат Удружења професора филозофије, чији је она генерални секретар, оправдао очекивања.

– Имам ситуацију да опет нисам примила плату. Рачун је блокирао хотел „Принцес“ за комплетан дуг од преко 2. 463,67 евра, иако је хотел „Принцес“ отписао 10 000 евра, а Влада Црне Горе уплатила 10 000 неколико дана пре појаве короне, у марту. Својевремено сам као генерални секретар Удружења професора филозофије потписала гаранцију да ће дуг бити враћен, у противном би нам гости имали проблеме. У суштини дуг је 3.650 евра. О томе сам обавестила премијера Марковића у писму, поре него што сам ступила у штрајк. У писму сам навела још неколико уљудних захтева - каже професорка Милошевић за „Новости“.

Јасминка Милошевић каже да је у писму навела премијеру да преиспита однос Министарства просвете и Министарства спорта и младих према Олимпијади која је одржана у Бару, а окупила је око 200 учесника из 50 земаља

- Моје здравље је већ јако угрожено, ја сам уморна од свега , истиче професорка Милошевић, додајући да је њена сестра на болесничкој постељи моли да прекине штрајк. За прекид штрајка је и њена породица, супруг и син.

АМИНА ЗАБРИНУТА

Из Центра за женско и мировно образовање Амина изразили су забринутост за здравље професорке филозофије Јасминке Милошевић која већ 14 дана штрајкује глађу док чека да надлежне институције одговоре на њене захтеве.

- Подржавамо њене захтеве и тражимо од министра образовања и премијера Владе Црне Горе да по хитном поступку реше ситуацију. Уколико то не учине, сматраћемо их одговорним за последице опасне по здравље и живот професорке Милошевић које могу настати уколико се проблем не реши - стоји у саопштењу тима Амине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)