ДОБИЈАМО ВАКЦИНУ: Министар здравља Црне Горе Кенан Храповић о вирусу корона

В.К.

17. 07. 2020. у 16:52

ДОБИЈАМО ВАКЦИНУ: Министар здравља Црне Горе Кенан Храповић о вирусу корона

Фото: Социјалдемократе

МИНИСТАР здравља Црне Горе Кенан Храповић саопштио је у државном парламенту да ће Црна Гора бити међу првим земљама која ће набавити вакцину против короне.

- Влада Црне Горе је прошлог петка потписала документ о набавци будуће вакцине против корона вируса која се буде открила, казао је Храповић.

Што се тиче лека “Рендесивир” министар је посланика у Скупштини Црне Горе обавестио да је потписан И споразум са Европском комисијом о заједничкој набавци тог лека.

-Тако да ћемо вероватно тај лек добити у наредном периоду. То су две кључне ствари које је здравствени систем односно Влада Црне Горе урадила, рекао је Храповић.                                                                                                         

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Sinisa Petkovic

17.07.2020. 18:38

Jadni ste i vi a i mi u Srbiji. Mnogo bi vise voleo da medju zadjnima nabavimo vakcine. Neka na nekom drugom ispituju njena dejstva a ne na nasim narodima. Ali ko pita narod vi "poglavari" najbolje znate...

OGNJEN

17.07.2020. 19:55

@Sinisa Petkovic - Shvatam sta hoces reci i ima tu istine, ali ni medju poslednjima da primimo nista nije bolje. Nije pitanje sta ce bilo koja vakcina cak i sa najboljom namerom da uradi telu nakon nekoliko meseci jer ce se to i testirati, ali da li mogu biti neke strasne posledice posle 2,3 ili 10 godina e to niko nece znati, ni oni koji prvi dobiju ni oni poslednji. Zato razvoj vakcine i uzima preko 10 godina obicno.