ПУСТО НА АДИ БОЈАНИ: Упркос снижењу цена, рајско острво још без туриста

Б. Дабић

16. 07. 2020. у 12:28

НАЈЈУЖНИЈИ део црногорске обале, Ада Бојана, "рајско острво", уместо да врви од туриста, као што је било у ово време деценијама, незапамћено "се одмара".

ПУСТО НА АДИ БОЈАНИ: Упркос снижењу цена, рајско острво још без туриста

Фото

Ових дана овде борави тек 50 гостију. Неколико парова из Немачке и углавном Подгоричани. Запослени у овом комплексу кажу да је у јулу претходних година било пуно, и скоро па је било немогуће добити смештај од 10. јула до краја августа јер је све било унапред резервисано. Иначе, смештајни капацитети на Ади Бојани могу да приме око 500 особа.


- Овакву ситуацију, да је Ада Бојана празна у првој деценији јула, не памтимо ни након земљотреса 1979. године, ни у години бомбардовања, нити санкција. Ово је незамћено. Викендом дођу Подгоричани, љубитељи Аде из других црногорских приморских градова, спорадично гости са севера, и имамо нешто мало туриста из Немачке - кажу овдашњи туристички радници.


На Ади гости могу да играју одбојку, мали фудбала, тенис, стони тенис. Ада је, са Великом плажом, дуги низ година препозната у свету као рај за сурфере и кајт-сурфере због повољних ветрова и типа обале. Мало је гостију и у ресторанима који у својој понуди имају од врхунских рибљих специјалитета, до италијанске кухиње уз незаобилазно домаће вино.
Међутим, камп на Ади Бојани је сабласно празан. Ове године нису на располагању ни коњи за јахање, а празни су и спортски терени.


Ада је у минулим временима имала имиџ тихог рибарског места. Неки од мештана вратили су се активностима из дечачких дана и с обзиром да нема туриста, и овог лета баве се пецањем. Један од њих је и Ђорђе Јунковић из Улциња.


- Дођем ујутро пре седам сати. Поставим штапове и чекам да се упеца орада. Ове године, не да нема туриста, него много мање има и рибе - каже Ђорђе, спортски риболовац.

СНИЖЕНЕ ЦЕНЕ


УЛАЗАК на Аду Бојану за аутомобиле ове године кошта пет евра, две лежаљке и сунцобран 10 евра. Изнајмљивање бунгалова на првој линији, са доручком за две особе, кошта 82 евра. На Ади Бојани тренутно су цене снижене за 20 одсто, па апартман у трећој линији на бази полупансиона по особи кошта 30 евра, за минимално три ноћења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)