МАРКО КОВАЧЕВИЋ ПОРУЧИО: Режим у паници шири лажне вести

Велиша Кадић

15. 07. 2020. у 11:06

МАРКО КОВАЧЕВИЋ ПОРУЧИО: Режим у паници шири лажне вести

Фото: НСД

У КОЛИКОЈ је паници режим Мила Ђукановића због изборног пораза са којим ће се убрзо суочити, најбољи доказ су лажне вести везано за седницу Главног одбора Нове српске демократије.

Наиме, Главни одбор НСД је јуче одржао седницу и донео сет одлука које по Статуту странке спадају у делокруг рада највишег страначког органа. Председник странке Андрија Мандић је предложио а Главни одбор једногласно, без иједног гласа против и уздржаних, изгласао сваки од тих предлога. Главни одбор је одлучио да НСД учествује на наредним парламентарним изборима, а такође је донео одлуку да НСД на тим изборима наступи у најширој могућој опозиционој коалицији, саопштио је Марко Ковачевић, портпарол НСД.

Он наглашава да што се тиче преговора са потенцијалним партнерима, формиран је преговарачки тим који ће након разговора са сваким од тих опозиционих политичких субјеката Председништву странке и лидерима ДФ-а поднети извјештај и предложити конкретна решења.

- Никакве квоте ни мандати нису помињани ни дељени на јучерашњој седници. Након завршеног гласања председник странке се обратио члановима Главног одбора и исказао чврсту веру у победу опозиције на изборима. У времену када су стотине хиљада људи кроз највећи покрет народа у историји Црне Горе,  у величанственим литијама, показали да одбрана светиња и заустављање тиранина нема друге алтернативе осим народне победе нико нема право да сумња у неки други исход. Колико лично верује у такав исход Андрија Мандић је посведочио и ставом да он неће више никада бити посланик опозиције и да пораз на изборима није опција којом ће се руководити НСД И ДФ. Као председник странке он ће нас водити у победу на овим изборима, а у скупштинској сали, након избора, боравиће једино као посланик парламентарне већине. Режимска намера, да из политичког живота, без борбе искључе предсједника НСД Андрију Мандића је само наставак лажног суђења за измишљени државни удар другим средствима. Такође, друга лажна вест о деоби мандата међу опозиционим странкама и наводне поуздане информације по том питању су у директној функцији завађања опозиције и покушаја њеног скретања са главног циља, а то је смена режима, у плитки споредни политички рукавац у ком треба распиривати наводну јагму потенцијалних партнера ДФ-а за посланичким мандатима, истиче Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)