ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Немачког туристу “шала” одвела у затвор

Б. Д.

среда, 15. 07. 2020. у 00:18

ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Немачког туристу “шала” одвела у затвор

Илустрација полиција Фото Depositphotos

ДРЖАВЉАНИНУ Немачке Даниелу Реицхерту (31), одређен је притвор до 30 дана.

Дежурни судија за истрагу, Газменд Калабрези, у недељу вече, у Основном суду у Улцињу одредио је Реицхерту притвор до 30 дана због сумње да је извршио два кривична дела - повреда угледа Црне Горе и непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

За та два кривична дела предвиђена је новчана, или казна затвора до годину.

У жижи јавности немачки туриста се нашао након што је новинару дао изјаву да је у Црну Гору ушао након што је у пасош ставио 50 евра. Снимак је објављен на порталима и друштвеним мрежама Кад је ухапшен, он је тврдио да је у питању шала

Реицхерт, који је као туриста дошао у Црну Гору, на салушању у тужилаштву је признао дела која му се стављају на терет, изразио кајање. Тужиоцу је поновио да се шалио када је новинару локалне ТВ Теута казао да је у Црну Гору ушао тако што је у свој пасош на граници ставио 50 евра.

Он је заједно са своја три пријатеља, ушао у Црну Гору преко граничног прелаза Божај.

Признао је да су полицајцима на граници свесно лагали да су у транзиту и да не намеравају да се задржавају на територији Црне Горе, а раније су резервисали апартамне у Улцињу. Његови пријатељи кажњени су са по 500 евра и биће протерани из Црне Горе.

Како преносе црногорски медији, претходно, на граничном прелазу Сукобин-Мурићани, њима није дозвољено да уђу у Црну Гору без претходно урађеног ПЦР теста на коронавирус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)