ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ОГОРЧЕН: Неке прославе ризик, а друге нису?

М. С.

среда, 15. 07. 2020. у 08:41

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ОГОРЧЕН: Неке прославе ризик, а друге нису?

Фото: Новости

ДЕШАВАЊА у протекла два дана у Бијелом Пољу су показала да полиција селективним приступом поштовању мера НКТ-а није ништа више него орган партије на власти. Ово је тврдња Општинског одбора Демократског фронта Бијело Поље, после догађаја који су два дана тресли ово место и настављају да таласају јавност у Црној Гори.

Током петровданске ауто-литије 12. јула, којом се традиционално обележавао дан Цркве Св. Петра и Павла, највећег верског и историјског споменика овог града, полиција је подигла све своје снаге како би зауставила учеснике, иако су поштована правила НКТ-а о броју сапутника у возилу.

- Зауставили су саобраћај у насељу Ракоње на пуна три сата, чиме су угрозили како здравље људи који нису могли проћи у оба смера, тако и својих службеника који су то време провели збијени један поред другог. Било је и хапшења. Ни то им није било доста - напомињу у ДФ - већ су дан касније два свештеника морала да дају изјаве у згради МУП-а, где су чекала више сати и излагала се непријатностима, иако нигде нису наведена као организатори било чега.

ОБНОВЉЕН СРУШЕНИ КРСТ

НА Међеђем кршу на Дријенку код Колашина, где су пре 20 дана постављени крст и тробојка Краљевине Црне Горе, на Петровдан је крст поломљен и бачен међу стене. Верници су врло брзо обновили крст.

Већ следећег дана, колона која је прослављала празник државности несметано је прошла?!

- На питања учесника ауто-литије упућено командиру полиције да ли ће и следећег дана полиција исто поступити с најављеном колоном која планира да на исти начин као и ауто-литија прослави Дан државности, од командира добијају уверавања да ће бити заустављена на истини начин - кажу у ОО ДФ. - Само дан касније почиње прослава 13. јула. О контролисању од стране полиције, заустављању и сличним мерама нема ни трага.

У ОО ДФ наглашавају да је оваквим селективним чињењем, односно нечињењем, својеврсним суспендовањем мера НКТ-а, бјелопољска полиција доказала свој партијски карактер и да су служба само једне мале групе грађана, док за већину представљају пендрек којим се покушавају дисциплиновати они чијем се верском осећају противи владајућа партија.

НОВО ПРИВОЂЕЊЕ

У Бијелом Пољу је у уторак уследило ново привођење, овога пута због објаве на друштвеној мрежи "Фејсбук". Основни државни тужилац вага да ли у коментарима Н. Р. из овог града има елемената кривичног дела - претње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)