МИЛО ЂУКАНОВИЋ ОПЕТ НАПАДА АМФИЛОХИЈА И СПЦ: Поново се обрушио и то уочи Дана државности

Велиша Кадић

недеља, 12. 07. 2020. у 11:27

МИЛО ЂУКАНОВИЋ ОПЕТ НАПАДА АМФИЛОХИЈА И СПЦ: Поново се обрушио и то уочи Дана државности

Архива Новости

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић уочи Дана државности, 13. јула, поново се обрушио на Српску православну цркву и митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Он је за подгоричку Побједу казао да СПЦ данас наступа у име Демократског фронта, односно српског блока.

- Не зову случајно Амфилохија рент-а-митрополит. Да ли је сада моћнији опонент, питање је из ког угла се гледа. Амфилохије под маском бриге за „верни народ“ покушава да камуфлира политичку позадину таквог свог ангажмана, играјући на карту верских осећања, настојећи да припаднике православне вере обележи политичким крстом. Док се Мандић и дружина, гурајући Амфилохија на чело у покушају да заметну своје политичке трагове, сврставају иза слогана „Не дамо светиње“. Ипак мислим да им тај наум не може проћи код грађана Црне Горе, да је све то провидније него што се надају.

Ђукановић се осврнуо и на литије, истичући да су оне на почетку биле вид притиска на власт због Закона о слободи вероисповести.

- Али све што му је претходило, и у што су се касније претвориле, сведочи да је то облик политичке борбе у намери да се промени власт у Црној Гори, а не закон. Готово да су на закон заборавили. У главама оних који управљају овим сценаријем смишљен је други план. Ако нема ове власти, онда нема проблема ни са законом. Нема ни свега другог што је Црна Гора остварила током новије историје, а против чега су они били: од независности и мултиетничности, до НАТО и догледне европске перспективе. Дакле, није више циљ промена закона, него промена власти.

О учешћу у литијама чланова Демократске партије социјалиста, каже:

- Могло би се рећи да се ради о појединачним случајевима, који се из политикантских разлога предимензионирају. ДПС је моћна партија, и те бројке су на маргини наше политике. Али важан нам је сваки појединац. Са свима њима обављамо разговоре, поштујући верска осећања и право људи да у сваком тренутку могу променити своје политичке ставове. Охрабрујућа је чињеница да су готово сви без колебања и убеђивања саопштили да и даље подржавају програм наше партије и њену листу на изборима.

Ђукановић је подсетио да односи Црне Горе и Србије нису добри, али да томе Црна Гора ничим не доприноси.

-Осим што истрајава на одбрани својих националних и државних интереса. Још од времена Милошевића, званични Београд није више био умешан у унутрашња питања Црне Горе него што је данас. Без обзира што се са врха чују другачије тврдње. Кључни српски министри готово свакодневно, а често и непримереним језиком, коментаришу процесе код нас, с намером да на њих директно утичу, доказујући ваљда тако колико је Србија јака. А то уствари сведочи о нечем другом, рекао је Ђукановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

inda

13.07.2020. 13:22

Pogled zamisljen-Obrve filozofski podignute-Vilice grcevito stisnute-Brada maksimalno i svesno isturena-Frizura mladalacka. Ova slika odaje poprilicno pristalog coveka...Samo kada bi mu jos uspelo da izvadi tampone iz usiju pa da se zaori: Santa Marija de la Salute!

Milan

15.07.2020. 11:57

@inda - Obraz , je odavno izgubio.Svoj narod sa saradnicima je pogazio,zemlju opljackao.Tvoja porodica i ti mirnog sna necete imati dok ste zivi.Ostaje ti Milo da cekas sudnji dan.Nek ti je bog u pomoci ,al mislim da si kod njega itekako gresan.

Tomy

24.07.2020. 20:53

Nije mi jasno dali je moguce da jedan obican Bandit Zajebava 10 miliona Srba, Aman pobogu resite taj problem, dali Srbi stvarno niste vise sposobni resavati probleme sa svojim Neprijateljima , nemogu to da Poverujem, Zar smo uspeli da oteramo turke i unistimo Otomansko Carstvo a nismo sposobni izaci na kraju sa jednim Izdajnikom. Razmislite svi Srbi malo o ovome.Vreme je vec doslo d SE SVI Srbi na ovoj Zemljinoj Kugli Ujedine, pa da vidimo sta bi Zapadni Istocni i Unutrasnji Izdajnici tada radili, i jednom da zapamte za sledecih 1000 godina.Ko su Srbi i kako ih treba Postovati Tomy