Идем са листе, дајмо шансу новим људима: Понуда Бечића челницима опозиције

Novosti online / М. СЕКУЛОВИЋ

среда, 08. 07. 2020. у 13:08

Идем са листе, дајмо шансу новим људима: Понуда Бечића челницима опозиције

Фото: Новости архива

Иако сам посланик тек непуни један мандат, спреман сам да не будем на јединственој посланичкој листи, ако су на исто спремни сви остали опозициони лидери, као и сви они који имају три и више посланичких мандата.

Ово је саопштио лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић, који истиче да исто као што је 2018. године одустао од председничке кандидатуре, на предлог дела парламентарне опозиције, а зарад јединственог наступа опозиције на председничким изборима, тако и сада на сопственом примеру нуди конкретан допринос.

- Хајде да дамо шансу новим људима, хајде да релаксирамо опозициону сцену, хајде да отворимо простор за нову енергију, хајде да створимо нову вредност и пружимо прилику нашим људима који су показали у Будви и другим градовима како се побеђује ДПС. Уколико моја маленкост као неко ко има нешто више од тригодине посланичког стажа, нуди нешто овако, онда верујем да ћу имати позитиван одговор и са друге стране. Уколико ослободимо Црну Гору, онда ће бити шансе и места за све. На овај начин релаксирам и све оне учеснике састанка који су на том састанку наглашавали да Алекса Бечић не треба да води јединствену опозициону листу - казао је Бечић, осврћући се на први сасатаак представника опозиције и ''ковање стратегије'' о заједничкон наступу на парлаемнтарним изборима, заказаним за 30 август...

- Без обзира на то што се никад, али никад, нећемо сложити са ужасним порукама које смо слушали од појединих посланика, како позиције, тако и опозиције, а који се косе са грађанским концептом, спремни смо да прихватимо концепт који целокупна опозиција предлаже и сматра да је најбољи. Наши представници су јасно саопштили да подржавамо предлог за формирање опозиционе јединствене листе, уколико су на њој сви опозициони парламентарни политички субјекти који учествују у преговорима, као и уколико на листи неће бити кандидати који већ имају у Скупштини Црне Горе три и више посланичких мандата - казао је Бечић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)