МИЛУ РУШЕ САМО ЈЕДАН ОБЈЕКАТ: Донето ново решење o имовини бившег председника Црне Горе у Никшићу

И. Д. С.

22. 06. 2024. у 10:52

ИМОВИНА бившег председника државе Мила Ђукановића у Никшићу, за коју је прошле године наложено рушење, ипак неће бити у потпуности уклоњена. Наиме, Министарство просторног планирања, урбанизма и одрживог развоја потврдило је део решења инспектора, па је за рушење уместо два, предвиђен један објекат.

МИЛУ РУШЕ САМО ЈЕДАН ОБЈЕКАТ: Донето ново решење o имовини бившег председника Црне Горе у Никшићу

МАНС

Након што су прошле године Ђукановићи поднели жалбу на одлуку надлежне инспекције да се два објекта у насељу Кочани у Никшићу морају рушити, ресорно министарство новим решењем поништило је део одлуке, а део потврдио.

Новим решењем Ђукановићима наложено да поруше објекат од 170 квадрата, док је решење о рушењу другог објекта од 89 квадрата, поништено, а предмет враћен првостепеном органу на поступак и одлучивање.

У образложењу одлуке, поред осталог, стоји да је инспектор који је доносио решење о рушењу, правилно донео одлуку у вези са објектом од 170 квадрата, јер за тај објекат "не постоји захтев за легализацију, нити решење о прекиду поступка легализације".

- Нема сметњи за извршење предметног решења у том делу - пише у документу.

Заштитни појас

КАДА је надлежно министарство прошле године, док је на његовом челу била Ана Новаковић Ђуровић, донело решење за рушење Ђукановићеве имовине, у решењу се као разлог навело то што се објекти грађени супротно важећем Просторно-урбанистичком плану Општине Никшић и јер се налазе у зони "зелени заштитни појас", где је, како су навели, могућа градња само санитарно-хигијенског карактера или "зелени заштитни појасеви". Тада је наглашено да у делу заштитног појаса не постоји могућност градње било какве врсте стамбених објеката.

Тада је некадашњем председнику дат рок од 20 дана да сруши објекте, али је уложеном жалбом одложено извршење инспекцијског налога.

У делу који се односи на други објекат, стоји да је "првостепени орган погрешно и непотпуно утврдио чињенично стање, јер је у поступку пред другостепеним органом овог министарства утврђено да постоји захтев за легализацију".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев