ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ НВО ЕУРОМОСТ ИЗ БИЈЕЛОГ ПОЉА: Вадећи камен "убијају" водопад

М. СЕКУЛОВИЋ

21. 06. 2024. у 06:45

ЗБОГ незаконите експлоатације природног камена, сиге, угрожено је највеће природно богатство и туристички потенцијал у Црној Гори, парк природе Водопад Скакала на реци Љештаници.

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ НВО ЕУРОМОСТ ИЗ БИЈЕЛОГ ПОЉА: Вадећи камен убијају водопад

М. СЕКУЛОВИЋ

Ово драматично саопштење стигло је из НВО Еуромост из Бијелог Поља, који су угроженост водопада нестварне лепоте, али и недовољно познатог јавности, представили на фотографијама и видео-запису.

- Невероватно је да се на 15 метара од водопада незаконито врши експлоатација природног камена. Затражили смо од Министарства енергетике и рударства, Министарства екологије, Агенције за заштиту животне средине и Управе за инспекцијске послове, да одмах зауставе овај злочин према природи и водопаду, као и самој реци Љештаници, у прелепој Вранешкој долини, недалеко од Бијелог Поља.

Челници ове НВО поднели су кривичну пријаву надлежним државним органима, апелујући да се сачува овај парк природе.

- Људи од науке сматрају да је ово највеће природно богатство у Црној Гори. Нажалост, многи у Црној Гори и не знају да постоји, а што је још горе, они којима је то све познато, као да се својски труде да то и униште, кажу из НВО Еуромост.

Неколико стотина метара од извора Љештанице, познатог као Љештанска глава, налази се водопад Скакала. У његовом наставку постоји више од 20 мањих базена и водопада. У близини су и велика налазишта камена сиге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Избиће велики рат, сукоб је неизбежан - биће укључени САД и Русија?

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Избиће велики рат, сукоб је неизбежан - биће укључени САД и Русија?

НА БЛИСКОМ истоку ће избити велики рат између Израела, Хезболаха и Ирана, који би могао да укључи чак и Русију, рекао је главни уредник Форбса Стив Форбс.

24. 07. 2024. у 07:00

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

Шта доноси нова Samsung Galaxy Z серија уређаја?