МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Шпијуни записивали ко улази у Цетињски манастир!

В.К.

18. 06. 2024. у 11:06

МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски Јоаникије служио је у Цетињском манастиру поводом „празника Светог свештеномученика Јоаникија (Липовца), митрополита црногорско-приморског.

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Шпијуни записивали ко улази у Цетињски манастир!

В. К.

Митрополит Јоаникије је, говорећи о Јоаникију Липовцу, митрополиту из времена Другог светског рата, поменуо и његову ћерку која је, како је рекао, живела на Цетињу и радила у просвети.

- Негде већ под старе дане у преписци са својим сином, она пише са љубављу и топлином мајчинском: Мило ми је, драги мој сине, што си био у Котору на служби. Тамо је, свакако, све другачије него на Цетињу. Тамо не стоје шпијуни пред црквом као што стоје пред Цетињским манастиром и уписују свакога ко у манастир уђе да се моли Богу. Мени је много драго што си био на Светој служби и што си спреман увек да кажеш да си унук светога Божијег угодника и оца мојега митрополита Јоаникија, казао је Јоаникије Мићовић, додајући да је то сведочанство каква су времена била након Другог светског рата.

- Посебно како је било овде на Цетињу, где су по тадашњим сведочанствима угледних и честитих Цетињана по двојица шпијуна се стално смењивали. И то је било тако и доскоро, не знам да ли је и данас, да пред Цетињским манастиром бележе ко све улази у цркву Цетињског манастира и ко све приступа ћивоту Светога Петра Цетињскога, казао је митрополит црногорско-приморски Јоаникије (Мићовић).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

БРУКА И СРАМОТА! Ово су хиљаде навијача на Вимблдону урадиле Новаку Ђоковићу након што их је прозвао за бахатост