ЈОВАНОВИЋ ПОЈЕДИНАЧНО НАЈЈАЧИ СА ДЕВЕТ МАНДАТА: Два победника на ванредним локалним изборима у Будви

Б. ДАБИЋ

26. 05. 2024. у 22:05

ДА је остао јединствен, Демократски фронт у Будви на основу прелиминарних резултата имао би апсолутну власт, након ванредних локланих избора у метрополи туризма.

ЈОВАНОВИЋ ПОЈЕДИНАЧНО НАЈЈАЧИ СА ДЕВЕТ МАНДАТА: Два победника на ванредним локалним изборима у Будви

Фото: Медиабиро

Међутим, догодило се да су вечерас и Никола Јовановић носилац листе “Будва наш град и Андрија Мандић испред коалиција "За будућност Будве"  прогласили победу. Јовановић је казао да имају девет манадата од 33 одборника у Скупштини општине Будва, практично највише одборника у локланом парламенту.

Лидер Нове српске демократије и председник Скупштине Андрија Мандић саопштио је на вечерашњој коалицији за новинаре да је коалиција "За будућност Будве" победила на изборима и да имају највише гласова.

У 20 часова су затворена сва бирачка места на ванредним локланим изборима у Будви. Излазност за неколико процената од 60 посто, мања у односу на претходне изборе 

Председник ОИК Будва Ђорђије Вујовић казао је да прелиминарне резултате очекују вечерас око 23 сата. 

- Неправилности није било и ниједан приговор нисмо добили, а тензија није било, ни на биралиштима, ни у граду. Нисмо забележили  ниједан инцидент - додао је он. 

На ванредним локланим изборима у Будви учествовало је  девет изборних листа, а право гласа на изборима има 19.034 грађана, који су могли гласати до 20 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

НИКОЛА РОКВИЋ НАСТАВЉА ХУМАНИТАРНУ МИСИЈУ: Патике са ходочашћа продате за пола милиона - ево колико новца је до сада сакупљено (ФОТО)