ЕВО ГДЕ ЋЕ БИТИ СПОМЕНИК МОМИРУ БУЛАТОВИЋУ, А НИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Они хоће да се одуже чувеном политичару

В. Н.

22. 05. 2024. у 19:07

У Билећи би ове године требало да почне изградња споменика некадашњем председнику Црне Горе и премијеру СР Југославије Момиру Булатовићу, због његових изузетних заслуга за одбрану и очување Херцеговине у саставу Републике Српске током и након протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата, речено је Срни у Удружењу "Саборник" из Гацка.

ЕВО ГДЕ ЋЕ БИТИ СПОМЕНИК МОМИРУ БУЛАТОВИЋУ, А НИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Они хоће да се одуже чувеном политичару

Фото З. Кнежевић

Председник Удружења Миладин Достинић, који је један од иницијатора пројекта, рекао је да су иницијативу за изградњу споменика покренули становници свих локалних заједница источне Херцеговине окупљених у овом удружењу који за реализацију овог пројекта добијају и подршку из црногорских општина.

Он је навео да су подршку за изградњу споменика добили од чланова из Гацка, Билеће, Tребиња, Невесиња, Берковића, Љубиња, Фоче и Клиновика, као и да се очекује и помоћ институција Републике Српске и Црне Горе, као и од привредника.

Према његовим речима, подршку су добили и од братских општина из Црне Горе, нарочито  - Никшића, Плужина, Жабљака, али и шире и од неких институција из Подгорице.

Он је додао да је и председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић подржао пројекат, па ће и представници из Црне Горе бити у Одбору за изградњу споменика.

Достинић је напоменуо да је након њихове иницијативе Скупштина општине Билећа у априлу донела одлуку о изградњи споменика Булатовићу у центру кружног тока који треба да се гради на раскрсници преко пута билећке касарне, а која води према Никшићу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПИКСИ И ТАДИЋ, ЛИЦЕМ У ЛИЦЕ: Ево шта се десило на тренингу фудбалске репрезентације Србије! (ВИДЕО)