СТЕЧАЈ ЈЕ РЕШЕЊЕ: Уверени су у НВО „Бивши радници Вектра Боке“

В.В.

22. 05. 2024. у 15:12

Отварањем стечаја у компанији Вектра Бока, радници ће у потпуности наплатити своја потраживања, а уколико дође до продаје хотела „Игало“ неће добити ни пола рате преостале из актуелног плана реорганизације, сматрају у НВО „Бивши радници Вектра Боке“.

СТЕЧАЈ ЈЕ РЕШЕЊЕ: Уверени су у НВО „Бивши радници Вектра Боке“

ФОТО: РТ ХН

Председник ове НВО Ђорђе Рајак  тврди да је све што је до сада судски извршитељ продао од имовине Вектра Боке  незаконито, али и да је незаконита продаја 33 одсто акцијског капитала компаније, део који је купила херцегновска компанија „Елена“.

-Продајом акција неко је морао скинути терет који је постојао. Тражили смо да нам Монтенегро берза достави на основу чега су продате акције али су одговорили да они нису надлежни за то. Продају је организовала Вектра Бока а не Вектра Инвестментс како су они навели а продају је одобрила Монтенегро берза, казао је Рајак.

Он је коментарисао и ванредну Скупштину акционара Вектра Боке која је већ заказана и на којој је између осталог предвиђено разматрање измене назива Друштва.

Према Рајаковим речима  то штити седам аката:купопродајни уговор, анекс уговора, План реорганизације, судска одлука, Владина одлука, Савет за приватизацију. Он је уверен да се ништа од тога не поштује, а седницу заказаују да би могли отуђити остатак капитала.

Рајак објашњава и да радници инсистирају да се обавезе према њима заврше у складу са Купопродајним уговором из 2007. године и Планом реорганизације.

-Кроз купопродајни уговор и анекс спомиње се социјални програм али ни то се не поштује. Поента је да ми тражимо своје, пола рате, порезе и доприносе и отпремнине, рекао је он.

Увођењем стечаја, сматрају радници, добиће то што су зарадили, порезе и доприносе као и отпремнине у целости.

- Све смо ово радили да би доказали да смо у праву и то смо доказали. Хотел Игало се сигурно неће продати у складу са законом. Она сада вреди 40 или 50 милиона евра а када су хтели да га продају вредео је 30 милиона, навео је Рајак.

Бивши радници Вектра Боке поручили су да неће дозволити отуђење имовине Вектра Боке док не наплате своја потраживања а тужилаштву и ресорном  министартсву доставиће доказ о теретима над хотелом „Игало“.

Подсетићемо: херцегновско привредно друштво Елена Група као власник 33,3 одсто акција затражиће на ванредној Скупштини акционара смену одбора директора Вектра Боке, како би био обустављен стечајни поступак и решен проблем са дуговањима према радницима. То је приоритет саопштио је недавно власник 33,3 одсто акција, Данило Матијашевић. Нагласио је и да је његова друга обавеза према порезима. Држава потражује 4,5 милиона, Општина 2,5 милиона, а  укупан дуг је око 50 милиона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

БОЉИ ЈЕ ОД ЂОКОВИЋА, НАДАЛА И ФЕДЕРЕРА Медведев запрепастио све(т), ево ко је за њега испред велике тројке