ПОЈАВИО СЕ "НОВИ СИНЂЕЛИЋ"! Кнежевић каже да поступајућа тужитељка у случају "државни удар" Јелена Протић одуговлачи поступак

В.К.

15. 05. 2024. у 14:29

ЛИДЕР Демократске народне партије Милан Кнежевић саопштио је да поступајућа тужитељка у случају "државни удар" Јелена Протић одуговлачи поступак, и да се сада појавио нови сведок са новим доказима, којег је назвао "нови Синђелић" .

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СИНЂЕЛИЋ!  Кнежевић каже да  поступајућа тужитељка у случају државни удар Јелена Протић одуговлачи поступак

В.К.

Он је рекао да Протићева "није достојна тужилачке функције јер се тукла са гостима једног локала, који су на крају проглашени кривима". Кнежевић је казао да су завршне речи биле предвиђене за 3. и 14. мај, али је Протић јавила да је болесна, а њена заменица Марија Распоповић саопштила да није у стању  да изнесе завршну реч јер није упозната са предметом.

-Иако то није тачно, јер је за време трајања поступка "државни удар" одбацила кривичну пријаву коју је током поступка поднела оптужена Бранка Милић. Један од доказних предлога који је доставила заменица Протићеве је "нови Саша Синђелић", кога нико није упознао - рекао је Кнежевић. -Тај нови Саша Синђелић се налази у Спужу и чека екстрадициони притвор  због убистава и саопштава тужилаштву да има нове информације о "државном удару". Нико тог новог Синђелића као ни старог није упознао. Саслушавају га у фебруару у Спужу о томе да има нове доказе иако нама редовно трају судски поступци.

Он је саопштио да Протићева сматра да суд треба да саслуша новог сведока.

-Суд је одбио тај предлог али је овим јасно да специјално тужилаштво покушава да створи елементе за жалбу у случају ослобађајуће пресуде. Желимо да питамо Велибора Марковића (ВДТ) и Владимира Нововића (СДТ) да ли су упознати са поступањем Јелене Протић и њеним методама  проналска нових сведока. Нећемо дозволити да будемо баланс зато што су Миливоје Катнић, Зоран Лазовић и Саша Чађеновић у затвору, казао је Кнежевић оцењујући да се поступак пролонгира да би се вршио политички притисак на коалицију "За будућност Црне Горе".

Он је казао да је свако рочиште у Вишем суду пратио службеник америчке амбасаде, а да њиховим фамилијама није било дозвољено да присуствују. Кнежевић је рекао да неће саопштити име тог човека иако га зна, па је позвао тужилаштво да га саопшти. Суштина је, како је нагласио, да  тужилаштво планира да након ослобађајуће пресуде уложи жалбу тако што ће да убаци у игру „новог Синђелића“, закључио је Кнежевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

БЕЗ ГРУДЊАКА: Вимблдон је увек спектакл, али оно што је урадила Ана Ивановић нико не може да засени (ФОТО)