"АКО ПРИСТАНЕМО ДА НАС ЗАПАД ОВОМ РЕЗОЛУЦИЈОМ ЧИПУЈЕ, НЕ ТРЕБА НИ ДА ПОСТОЈИМО": Погледајте емотиван говор Милана Кнежевића (ВИДЕО)

Милица Шкорић
Милица Шкорић

11. 05. 2024. у 15:44

МИЛАН Кнежевић, лидер Демократске народне партије и посланик у Скупштини Црне Горе говорио је на књижевној трибини у Српској кући у Подгорици о резолуцији о Сребреници која за циљ има жигосање српског народа као геноцидног.

АКО ПРИСТАНЕМО ДА НАС ЗАПАД ОВОМ РЕЗОЛУЦИЈОМ ЧИПУЈЕ, НЕ ТРЕБА НИ ДА ПОСТОЈИМО: Погледајте емотиван говор Милана Кнежевића (ВИДЕО)

ДНП

- Кнежевићи су стара геноцидна фамилија из села Мојановићи у Зети. Дедовог брата Мирка убили су војници Вермахта у Косјерићу, у Априлском рату 1941. године, имао је 28 година. Кажу да је погинуо одбивши да им се преда и као сваки геноцидни припадник свога народа, свестан да ће тога дана да буде убијен, пуцао је на њих док га нису убили. Дедовог брата Милана исто су убили Немци, 6. маја 1945. док је ослобађао хрватски Карловац. Имао је 24 године. Погинути три дана пре краја рата може само један геноцидни Србин из Црне Горе, који је ослобађао Карловац од немачких фашиста и усташа, како би потомци оних којих је ослобађао могли у миру да укидају ћирилицу, и слободно пишу графите за дом спремни - казао је на почетку врло емотивног говора, Милан Кнежевић, лидер Демократске народне партије и посланик у Скупштини Црне Горе на књижевној трибини у Српској кући у Подгорици, која је одржана синоћ 10. маја 2024. године.

- Ако бисмо пристали да по овоме западном чиповању све прихватимо, онда нема потребе ни да више постојимо, као народ у овом облику - казао је Кнежевић говорећи о наметнутим „резолуцијама“.

Како је казао, није ни то спорно, истражили су се много већи народи, него што је српски.

- По мени боље и да се истражимо и да нестанемо са замљине коре, него да битишемо као сенке бивших Срба, или бивших Црногораца, јер ја никад нисам правио разлику између православних Црногораца и Срба, али нека наша заблудела браћа итекако је праве.

- Видели сте да је Црна Гора постала пијаца резолуција. Очекујем да наредних дана неко поднесе резолуцију о обавезности помирења Хариса Џиновића и његове бивше супруге Мелине. Нема чиме се нисмо бавили, како би ухватили инстант ваздух и побегли од саме себе - казао је Кнежевић и потом појаснио:

- Јуче је премијер Спајић поменуо Јасеновац, нисам га поменуо ја, нити сам имао намеру да преко јасеновачких жртава изједначавам, вагам сребреничке жртве нити да упоређујем, а нити је упоредиво оно што се десило у Јасеновцу и оно што се десило у Сребреници. И зато сам позвао премијера Спајића, ако стварно жели да допринесе помирењу, и ако стварно жели да скине стигму са српског народа која нам се црта и која нам се печатира претходних година, ето му прилика, а сам ју је предложио.

Потом је нагласио:

- Нека Црна Гора прва, понављам прва у Уједињеним нацијама предложи Резолуцију о геноциду у Јасеновцу, и да осуди убијање најмање 700 000 Јевреја, Срба и Рома од хрватског народа који су били у усташким формацијама и у тзв. независној држави Хрватској.

Кнежевић је апострофирао, да кад се говори о хрватским злочинима, онда се увек каже усташки, кад је реч о немачким то су увек нацистички, само кад се говори о Србима, онда су то српски злочинци.

- Јасеновац је највећи подземни град српског народа - казао је Кнежевић, и како је навео, „ево сад са ове трибине, желим да му пошаљем поруку, да смо спремни да му помогнемо да је напише, али да је он предложи и буде изгласана. Да не буде да смо јуче, бежећи од Сребренице уствари се удаљили од Јасеновца“. 

- Поштујем сваку жртву, али ако неко мисли, да ће превртати српске кости по Јасеновцу и по другим стратиштима српског народа, зато да би опстала Влада, и да би наставили овим западњачким вредностима о којима је Спајић говорио, неће имати подршку Милана Кнежевића. И немам никакав проблем да то саопштим, и то сам саопштио и јуче - казао је Кнежевић и нагласио:

- Све ово што сам саопштио нисам саопштио ни због политичке партије, ни због српског и црногорског народа, овога пута сам саопштио због себе. И нећу да позивам никога да ми се придружи, ако то не осећа. Нећу да позивам никога од оних хиљада и хиљада људи у литијама, са којима смо бранили нашу Свету Српску православну цркву и њене светиње да ми се придруже. Ако као особе не осећамо потребу да се супроставимо овом науму, онда нема потребе ни да позивамо на саборност, ни на оно само слога Србина спашава, ни слога биће пораз врагу, и све оно што волимо да певамо по свадбама, али кад утихне музика онда и ми промукнемо. И није ми проблем да останем сам! Предамном су биле и функције потпредседника Владе, и министра саобраћаја, али ја имам намеру да се видим са овим Мирком, Миланом, Стојаном и Јаковом, а то нема цену - казао је Кнежевић завршивши овај емотивни говор у сузама.

БОНУС ВИДЕО: БОШЊАЦИ ПОТВРДИЛИ ДА ЈЕ ВУЧИЋ БИО У ПРАВУ! Ево против чега се председник бори свом снагом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (6)

Овог лета правац на Кипар - НИКАД ЈЕФТИНИЈЕ!