МИЛАТОВИЋ ГА ПИТАО ШТА ЋЕ НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ У СРБИЈИ: Кнежевић брутално одговорио црногорском председнику

Novosti online

21. 04. 2024. у 11:06 >> 11:09

ПРЕДСЕДНИК Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић рекао је да је изненађен што га је председник Републике Јаков Милатовић замолио да објасни зашто је био на војној вежби Војске Србије, пошто је на председничким изборима победио захваљујући гласовима Срба, и да је то био феномен достојан филмских јунака Живка Николића.

МИЛАТОВИЋ ГА ПИТАО ШТА ЋЕ НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ У СРБИЈИ: Кнежевић брутално одговорио црногорском председнику

Foto: DF/Profimedia

Милатовић је јуче рекао да би било легитимно да Кнежевић и председник Скупштине Андрија Мандић објасне грађанима у ком контексту су јуче присуствовали војној вежби.

- Изгледа да ме је врховни командант црногорске војске Јаков Милатовић заменио са војним куваром из неке касарне, и сад очекује рапорт колико ће се још крчкати пасуљ са сувим ребрима и његушким кобасицама, пошто жури на свечани бал под маскама у неку од нама доказаних пријатељских амбасада.

- Да је којим случајем Јевто Ераковић поново тражио да му објасним шта ћу на војној вежби на Пештеру, не би ми било чудно, јер Јевто не би био у ДПС- у да није Јевто. Али да то тражи човек који је доминантно захваљујући гласовима Срба из Црне Горе победио Мила Ђукановића у другом кругу председничких избора, феномен је достојан филмских јунака Живка Николића. А посебно легендарног Жоржа у Лепоти порока, који очекујући отказ и исељење из куће, ипак добија муштулук да је изабран за новог директора, на шта самоуверено изјављује :”реално ја сам то и очекива.” И као што је Жорж постао директор, тако је и Јаков постао председник: очекивано! А кад се створе очекивања, онда логично упадате у очекиване дијагнозе, тако сам и ја знао да ће врховни командант два дана после победе на председничким изборима саопштити да су Срби геноцидан народ, да је Косово независна држава, да је Русија државни непријатељ број 1.

- Нисам погрешио, јер сам знао да иначе немамо шта да очекујемо. Али они Срби који су тог 2. априла гласали за Јакова Милатовића били су у шоку, јер су наивно мислили да су коначно добили председника који неће понављати исту матрицу коју је две деценије представљао Мило Ђукановић. А сада ако упоредимо ставове Јакова Милатовића и Мила Ђукановића о Србији, Сребреници, Косову, Русији, не да нема разлике, већ је актуелни врховни командант црногорске војске још ригиднији и ексклузивнији од свог претходника. Ни Јакову не замерам ништа, он има право да буде оно што јесте, али имам проблем када Милатовић жели да будем као он. И спреман сам да први присуствујем војној вежби Војске Црне Горе, којом ће командовати Јаков Милатовић, где ћу моћи да видим авионе четврте генерације, хеликоптере МИ 35П, модернизоване тенкове М-84, ФК- 3 ракетна система, панцир С1, како сам видео Пештеру.

- Нажалост, црногорска војска, на челу са Јаковом Милатовићем, од осамостаљења је позната само по томе што су њени официри шверцовали кокаин војним бродом „Јадран“, бивши службеници осумњичени за тешка убиства у клановским сукобима, а врхунац је када је из складишта ВЦГ, два дана након избора 30. августа, АНБ-у и ко зна коме још подијељено је 30 комада аутоматског оружја и преко 16.000 метака, како би пуцали на лидере ДФ-а и људе који их подржавају. И уместо да истражи све те злоупотребе као главнокомандујући, Јаков Милатовић тражи да му објасним шта сам урадио на војној вежби мени најбратске земље. Једини коме сам морао нешто да објашњавам више није жив, па добронамерно саветујем Јакову Милатовићу да енергију свог напада усмери на мене на зезанцију на Инстаграму, а у међувремену ће пасуљ бити готов - рекао је Кнежевић у одговору.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

БЕЗ поштовања историје и чувања сећања на великане који су нас својим бесмртним делима у прошлости задужили нема ни светле будућности. Вођен овим универзалним животним геслом, Belgrade Waterfront није пропустио да, подижући најмодерније насеље у Србији, читаву десну обалу Саве премрежи новим саобраћајницама које представљају својеврстан омаж славним историјским личностима.

23. 05. 2024. у 16:00 >> 12:26

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића

24. 05. 2024. у 16:00

Коментари (8)

ХИТНА РАФИНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ НА РОЛАН ГАРОСУ: Рафаел Надал саопштио велику вест! Све је почео са Жао ми је!