ПЉУШТЕ КАЗНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Од 1. маја наплаћено 700 хиљада евра

В.К.

22. 08. 2023. у 14:11

УПРАВА прихода и царина је саопштила да је од 1. маја наплаћено скоро 700 хиљада евра новчаних казни.

ПЉУШТЕ КАЗНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Од 1. маја наплаћено 700 хиљада евра

Фото: В. К.

У периоду од 1. маја до 20. августа 2023. године порески инспектори су извршили 3.621 проверу регуларности пословања пореских обвезника. Утврђене су неправилности код 315 пореских обвезника и по том основу је издато 410 прекршајних налога са укупно изреченим новчаним казнама у износу од 1.290.200 евра, саопштили су из Управе прихода и царине.

Утврђене неправилности се односе на неевидентирање промета роба и услуга на законом прописан начин, неуплаћивање пазара на законом прописан начин, необрачунавање или неправилно обрачунавање ПДВ-а, непријављивање запослених и обављање делатности без претходно извршене опште пореске регистрације.

Задужење по основу новчаних казни износи 957.151 евро, од чега је наплаћен 693.451 евро или 73 одсто. Наплата по основу новчаних казни односи се на пореске обвезнике који су прихватили прекршајну одговорност и платили изречене казне у року од 8 дана (умањене за трећину по Закону о прекршајима). У наведеном периоду су код 14 пореских обвезника предузете мере привремене забране обављања делатности.

Инспектори Управе прихода и царина континуирано врше интензивне контроле у делу опште пореске регистрације, подношења пореских пријава, евидентирања промета, уплате пазара и пријављивање радника у приморским и северним општинама. Врше се и циљане контроле пореских обвезника, код којих су током прошле године утврђени прекршаји или за које је порески орган био у сазнању да не евидентирају промет и не издају рачуне корисницима услуга.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦИ су спасили 28 људи који су остали заглављени висећи 30 метара наглавачке током вожње у забавном парку у Орегону у Сједињеним Америчким Државама.

15. 06. 2024. у 10:44

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - Били смо спремни да интервенишемо

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - "Били смо спремни да интервенишемо"

РУСКИ војни авион јуче је накратко нарушио ваздушни простор Шведске источно од балтичког острва Готланд, након чега су га пресрели шведски борбени авиони, саопштиле су данас оружане снаге те нордијске земље.

15. 06. 2024. у 12:42

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

НЕМАЧКА У ШОКУ ЗБОГ СОПСТВЕНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Ало! Подржавате пропаганду Владимира Путина!