БИВШИ РАДНИЦИ ВЕКТРА БОКЕ ОПЕТ ПРОТЕСТУЈУ: Незадовољни радом и одлукама надлежних судова

В.В.

29. 06. 2023. у 16:20

У ПОКУШАЈУ да утичу на судску и извршну власт да коначно реше њихове проблеме, бивши радници "Вектра Боке" организоваће сутра, 30. јуна, протест у Херцег Новом.

БИВШИ РАДНИЦИ ВЕКТРА БОКЕ ОПЕТ ПРОТЕСТУЈУ: Незадовољни радом и одлукама надлежних судова

Фото:приватна архива

Некадашњи радници Вектра Боке која је приватизовала успешно и угледно херцегновско хотелско туристичко предузеће Бока, указаће на неправилности у одлукама и раду надлежних судова, каже председник НВО Бивши радници Вектра Боке Ђорђе Рајак.

Према његовим речима “главна тема окупљања биће председник Вишег суда Црне Горе, Борис Савић, те решење тог Суда које оправдава све незаконитости власника Вектра Боке, Драгана Брковића”.

Рајак додаје да су на основу обећања очекивали решења од актуелне Владе у техничком мандату, али још чекају конкретне кораке и апелују да се коначно потпише одлука о радној групи која ће да евидентира све чињенице, уништену имовину и утврди стварно стање, казао је Рајак.

Последњи покушај отварања стечаја у компанији Вектра Бока био је неуспешан јер је у допуњеном извештају привременог стечајног управника констатовано да је од момента израде првобитног налаза било трансакција преко рачуна те компаније. До сада је у поступку промењено троје судија и један привремени управник, а Управа прихода и царина тврди да план реорганизације није испоштован и да је дуг Вектре Бока премашио 1,5 милиона евра, због чега и траже увођење стечаја.

Из УПЦ тврде и да компанија која је у власништву Драгана Брковића само одуговлачи процес. Поступак којим се покушава увести стечај у ову компанију траје дуже од две године. Иначе, бивши радници већ су организовали протесте у Херцег Новом и Подгорици, али до сада нису успели да утичу на надлежне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

НЕЋУ ДА СЕ ИЗВИЊАВАМ ШТО СЕ ДИВИМ НОВАКУ: Ђоковић гледа и не верује, овакав текст о њему скоро није написан