ПОЧЕЛА ИЗБОРНА ТИШИНА У ЦРНОЈ ГОРИ: На сутрашњим парламентарним изборима пред бирачима чак 15 листа

Новости онлајн

10. 06. 2023. у 08:15

ИЗБОРНА тишина уочи парламентарних избора у Црној Гори, који ће бити одржани у недељу, почела је у поноћ. На парламентарним изборима учествоваће 15 листа.

ПОЧЕЛА ИЗБОРНА ТИШИНА У ЦРНОЈ ГОРИ: На сутрашњим парламентарним изборима пред бирачима чак 15 листа

Фото: Д. Миловановић

Како је одлучено жребом, на гласачком листићу прва ће бити листа „Јасно је! - Бошњачка странка - мр Ервин Ибрахимовић“, друга „ХГИ - На правој страни свијета!“, а трећа „Правда за све! - др Владимир Лепосавић“, преноси РТЦГ.

Листа коалиције Социјалистичке народне партије и Демоса „За тебе“ биће на четвртом месту, а на петом листа коалиције коју чине Права Црна Гора, Демохришћански покрет, Слободна Црна Гора, Демократска српска странка и Покрет за Пљевља, под називом „Народна коалиција - сложно и тачка“.

На шестом месту је листа Албанска алијанса, коалиције коју чине Форца, Демократски савез, Демократски савез Црне Горе и грађанска група Покрет за Тузи, следи листа „Преокрет за сигурну Црну Гору – Срђан Перић“, а затим листа „Покрет за промјене - Прво Црна Гора - Небојша Медојевић - Реформе за спас земље“.

Листа „Да. Ми можемо за грађанску Црну Гору!“ је на деветом месту, а на десетом листа коалиције коју чине Демократска партија социјалиста, Социјалдемократе, Демократска унија Албанаца и Либерална партија - „Заједно! За будућност која ти припада - Данијел Живковић“.

Листа „Европа сад – Милојко Спајић“ је на 11. месту на гласачком листићу, следи „СДП – За нашу кућу“, а затим листа коалиције Грађанског покрета УРА и Демократа „Алекса и Дритан - Храбро се броји!“.

На 14. месту је листа коалиције Нове српске демократије, Демократске народне партије и Радничке партије „За будућност Црне Горе“, а на 15. листа Албанског форума, који чине Албанска алтернатива, Демократски савез Албанаца и Национална унија Албанаца, под називом „Албански форум - Ник Гјелосхај "БЕСА за Европски Развој“.

Бирачко право на парламентарним изборима има 542.468 грађана.

Парламентарни избори 11. јуна биће дванаести од увођења вишепартијског система у Црној Гори, а шести након проглашења независности од Државне заједнице Србије и Црне Горе.

(Спутњик)

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ ДИГАО РУКЕ ОД ТЕНИСА, СВИ СУ ЗАПЛАКАЛИ, А ОНДА... Овај детаљ је променио историју спорта