ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ МЕДОЈЕВИЋА: Квон живео у Спајићевом стану у Београду?

В.К.

06. 06. 2023. у 15:55

ЛИДЕР Покрета за промјене Небојша Медојевић тврди да је Милојко Спајић тајним задужењем емитовања државних обвезница постао члан организоване криминалне групе.

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ МЕДОЈЕВИЋА: Квон живео у Спајићевом стану у Београду?

Небојша Медојевић, Фото архива Новости

– Знао сам које су процедуре да би се држава задужила и ту сам обратио пажњу како он доживљава управљање према јавним финансијама и како се односи према Уставу и држави Црној Гори. Та емисији обвезница је била кршење Устава јер ту одлуку доноси Скупштина – која мора донети акт у којем одобрава емисију за један евро, а не за 750 милиона, рекао је новинарима Медојевић, додајући да свако кршење закона у јавним финансијама је кривично дело.

-И ако неко кога сте задужили да чува државну касу завуче руку у џеп у неким земљама то има елементе велеиздаје, истакао је Медојевић, поручујући да је лако могао да уочи да су прекршени сви закони, Устав и да је Спајић са Здравком Кривокапићем "продао обвезнице на лондонској берзи" а да је влада потом одлучивала о тој трансакцији.

Медојевић је подсетио да Спајић 2020. године није предложио буџет јер је сам одлучио да уведе привремено финансирање.

-То је тада могла да учини само Скупштина. Спајић је све то игнорисао и сам донео одлуку и увео привремено финананисирање у коме је сам одлучио коме ће шта исплаћивати – додао је Медојевић.

Питао је ко финансира кампању Европе сад.

– Да ли се неко запитао ко финансира њихове активности. Кад је ПЗП 2006. учествовао на изборима, ми смо приватно финансирали ту кампању. Из којих извора се плаћају билборди, спотови – пита се Медојевић.

Он указује на то да је Спајић затворио Монтенегро ерлајнз и да је отворио другу фирму – То Монтенегро.

– Спајић је одлучио да купи два авиона без мотора од исте фирме и оштетио Црну Гору за 12 милиона долара – скупље него што је требало. Колико је себи донео пара од те трансакције– пита Медојевић.

Медојевић се током прес-конференције осврнуо и на Спајићево интересовање за криптовалуте.

– Да ли је До Квон познавао Спајића? И те како га је добро познавао. И сам је то признао. Квон је вероватно живео у стану Спајића у Београду и постоје индиције да је Квон купио стан од Спајића – тврди Медојевић, додајући да су се њих двојица дружили.

Председнику Црне Горе и партијском колеги Спајића Јакову Милатовићу је поручио да је саучесник ако ћути на Спајићеве криминалне активности.Он тврди и да је Милојко Спајић тајним задужењем емитовања државних обвезница постао члан организоване криминалне групе.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ДРАМА НА РАСКРСНИЦИ: Снимак који је многима вратио веру у људе (ВИДЕО)