БУРА ПОСЛЕ ИМЕНОВАЊА ДИРЕКТОРА РТЦГ: Најавили кривичне пријаве

И. Д. Стојадиновић

03. 06. 2023. у 08:00

Након што је Виши суд потврдио да је Борис Раонић незаконито изабран за генералног директора Јавног сервиса, већином гласова чланова савета Радио-телевизије Црне Горе он је поново изабран за ту функцију

БУРА ПОСЛЕ ИМЕНОВАЊА ДИРЕКТОРА РТЦГ:  Најавили кривичне пријаве

ин4с.нет

Оваква одлука изазвала је негодовање посебно НВО сектора из којег позвивају тужилаштво да реагује и најављују тужбе против чланова Савета који су гласали.

Како тврди председник Савета РТЦГ, Веселин Дрљевић, пресуда Вишег суда дала је две опције - да се ранија одлука о именовању Раонића поништи и гласа поново или се распише нови конкурс. Већином гласва одлучено је да се поново гласа за већ пријављене кандидате. Четири од пет чланова Савета РТЦГ гласало је да Раонић поново буде изабран за генералног директора Јавног сервиса. Како је напоменуо Дрљевић, ново именовање подразумева да Раонић на тој функцији буде до краја мандата започетог у августу 2021. године, али није желео да говори о евентуалној одговорности уколико се испостави да је избор и овога пута незаконит.

Имена

Због подстрекавања на извршење кривичног дела поднећемо кривичне пријаве против Бориса Раонића, запосленог у правној служби РТЦГ Жељка Мићовића, као и адвокатице РТЦГ Зорице Ђукановић - поручио је Ђуровић.

Потпредседница Савета Маријана Цамовић Величковић напустила је седницу пре гласања, наводећи да не жели да учествује у поновном незаконитом избору Раонића, који, оцењује, нема никакав легитимитет да буде директор РТЦГ, а Савет Јавног сервиса његовим поновним именовањем улази у зону кривичне одговорности. Учешће у избору директора није узео ни Бојан Баћа који је непосредно пре почетка седнице поднео оставку на чланство у Савету.

Ипак, најоштрије су реаговали из Медија центра и Центра за грађанско образовање. Директор Медија центра Горан Ђуровић најавио је да ће, због неизвршења судске пресуде против свих чланова Савета који су учествовали у гласању поднети кривичне пријаве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЕДАМДЕСЕТ ОДСТО СИРОВА ХРАНА Јелена Ђоковић: Постала веган из страха од болести, а то је најгори разлог