РАДИКАЛИЗАЦИЈА ПРОТЕСТА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Запосленима у Институту Игало доста неиспуњених обећања

В.В.

28. 05. 2023. у 12:42

ОСИМ једночасовне обуставе рада за време ручка угоститељски радници Института Игало од сутра (29. мај) ће наставити протесте и током вечере од 18 до 19 сати, јер ниједан њихов захтев није испуњен. Ово се не односи на оделења на којима су непокретни пацијенти и деца.

РАДИКАЛИЗАЦИЈА ПРОТЕСТА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Запосленима у Институту Игало доста  неиспуњених обећања

фОТО: В.В.

До петка 26. маја требало је да им буде исплаћена фебруарска зарада. Нису добили ни информације о давно предатом предлогу  колективног уговора. Представник угоститељских радника Раде Миљанић,каже да им је свима доста неиспуњених обећања.

- Тражимо да нам одмах исплате две зараде (недавно је исплаћена јанарска)  и не желимо више да живимо у ишчекивању када ћемо добити зарађени новац.  Захтевамо од Владе да хитно да сагласност на Колективни уговор који смо предали у исто време када и запослени у РТЦГ. Наш Колективни још није стигао на дневни ред Владе а њихов је усвојен, објаснио је Миљанић.

То су према његовим речима два основна захтева јер се агонија запослених продужава а трошкови на основу судских поступака расту као и дуговања Института.

Подсетићемо, из Института је Влади упућен захтев за исплату аванса у износу 1, 25 милиона евра како би превазишли финансијске проблеме који месецима Премијер Дритан Абазовић казао је да ће средства за Институт бити оперативна почетком ове седмице, након одлуке  на електронској или у четвртак на редовној седници Владе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРЕД САХРАНУ ПРИМЕТИЛИ ДА ПОКОЈНИЦА (90) ДИШЕ: Полиција истражује бизаран случај у Сарагоси