МЕДОЈЕВИЋ О ПРОПАСТИ ЦРНЕ ГОРЕ: Само мафија слави Први мај, јер једино она ради

Novosti online

01. 05. 2023. у 14:47

У ЦРНОЈ Гори данас само мафија слави Први мај, јер једино она ради, док само 57 одсто радно способних становника има неки посао, поручио је председник Покрета за промјене Небојша Медојевић и истакао да само радикалне реформе воде ка оздрављењу и спасу црногорске државе и народа.

МЕДОЈЕВИЋ О ПРОПАСТИ ЦРНЕ ГОРЕ: Само мафија слави Први мај, јер једино она ради

Фото: ТВ Пинк принтскрин

Медојевић каже да је у Црној Гори најнижа стопа запослености у Европи, што практично значи да скоро сваки други радно способни становник Црне Горе је ван тржишта рада.

- Радна неактивност је посебно висока код жена - написао је Медојевић на Фејсбуку.

Лидер ПзП-а наводи да је сваком, ко било шта зна о економији, јасно је да је највећи структурни и развојни проблем Црне Горе мали број радних места и мали БДП, скоро без новостворене вредности.

- Економски модел који не обезбеђује одрживи раст и који гура земљу у трајно сиромаштво и банкрот. Економија сиромаштва и криминала. Експанзија паразитских вештачки измишљених радних места у бирократији која не пружају никакве услуге ни привреди ни грађанима, подстакнута је популистичким политичким програмима који имају за циљ само стицање јефтиних политичких поена и приграбљивање власти, која се онда користи за лично богаћење. Демагогија, јефтини популизам, неолиберални банкарски фашизам, паразитска економија финансирана задуживањем, економија шверца дроге и цигарета и прања прљавих пара не може довести до одрживог раста и развоја наше земље и изласка из сиромаштва скоро половине наше популације. Напротив, овако болесни модел непогрешиво води ка дужничкој кризи, банкроту јавних финансија, социјалном раслојавању, нестабилности и кризама - написао је Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ ДИГАО РУКЕ ОД ТЕНИСА, СВИ СУ ЗАПЛАКАЛИ, А ОНДА... Овај детаљ је променио историју спорта