"АЏИЋУ ОДРЕШЕНЕ РУКЕ": Абазовић оштар - Криминал унутар система, Зоран Лазовић један од вођа кавчана, део шире групе Радоја Звицера

В.К.

28. 03. 2023. у 18:49

МИНИСТАР полиције Филип Аџић имаће задатак да отклони све који су повезани са криминалом, јер за многе постоји сумња али нема доказа да су умешани у криминалне радње.

АЏИЋУ ОДРЕШЕНЕ РУКЕ: Абазовић оштар - Криминал унутар система, Зоран Лазовић један од вођа кавчана, део шире групе Радоја Звицера

Фото: В.К.

То је дана у Подгорици рекао премијер Дритан Абазовић после седнице Већа за националну безбедност.

- Нас интерсује само једно, да Црну Гору ослободимо од канџи организованог криминала,  поручио је Абазовић, додајући да је на директору полиције Зорану Брђанину велика одговорност за све што се дешава. - -Ми имамо коректну сарадњу али он је морао да буде свестан ко шта ради унутар система.

Председник владе је истакао да му је "саопштио да треба да поднесе оставку".

-То сам му рекао, али не могу да инситирам нити ми је то стил, само сам говорио са њим отворено. Надам се да ће успети да се одупру криминалним организацијама. За две и по године отклањали смо из система све оне који су повезани са криминалом и испоставило се колики је обим људи из полиције повезан са криминалним структурама. Влада има све механизме да се одупре овим проблемима али Владу нико неће уцењивати - навео је Абазовић.

Он је рекао да се коначно после толико дуго времена истина открива и сумње излазе на видело.

- Сада ће се сви суочити са истином. Са друге стране ово је пораз, јер откривамо да унутар инсистуција система су заправо људи који су у функцији организованог криминала,  навео је Абазовић, поручујући да ће бити кадровских освежења и промена унутар Управе полиције.

Говорећи о менаџменту УП, рекао је да ће са свима да разговара али да министар Аџић има одрешене руке да "почисти све у скаладу са законом и прописима и да нема никакве рестрикције да реши проблем од врха до дна".

-Имаће тежак задатак и координираће са Владом и колегама али та врста отклањања људи који су у вези са организованим криминалом мора да се реши - најављује Абазовић.

Говорећи о некадашњем шефу Сектора за борбу против организованог криминала и корупције, Зорану Лазовићу, рекао је како га је више пута оптуживао и да га је Лазовић због тога тужио.

- Позивам вас да пратите суђење. Мислим да је он један од вођа кавачког клана унутар полиције у континуитету. И да је део шире групе Радоја Звицера - тврди Абазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

ВОЈНИК КФОРА ЛЕГАО ДА ДРЕМНЕ: Погледајте апсурдну слику из Лепосавића (ФОТО)