ОШТРЕ КАЗНЕ ЗА ТУРИСТЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ново правило - ако урадите ово у Будви, платићете 200 евра

Новости онлине

28. 03. 2023. у 08:31

ТУРИСТИ и мештани који се буду кретали у зони будванског Старог града и улицама у купаћем костиму или без дела одеће биће кажњени новчаним казнама од 200 евра.

ОШТРЕ КАЗНЕ ЗА ТУРИСТЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ново правило - ако урадите ово у Будви, платићете 200 евра

Фото: М. Секуловић/Профимедиа/Илустрација

То се наводи у нацрту одлуке о комуналном реду, која је прошла јавну расправу, а зелено светло да би ступила на снагу чека од локалног парламента.

Из Секретаријата за комунално-стамбене послове саопштили су да је нацртом одлуке у члану 39 став 1 тачка 8 дефинисано да је забрањено ходање у купаћем костиму или без дела одеће у зони Старог града и градским улицама, осим у купалишној зони.

- Чланом 79 став 2 прописано је да ће се за све прекршаје из члана 79 став 1 казнити и одговорно лице у правном лицу, односно привредном друштву и физичко лице у односу од 200 до 1000 евра - наводи се у саопштењу. 

Надзор над спровођењем ове одлуке вршиће орган за комуналне послове, односно други орган локалне управе, уколико су овом одлуком у његовој надлежности утврђени поједини послови.

Почетком ове године у Сплиту и Дубровнику на снагу је ступила слична одлука. 

(Вијести)

БОНУС ВИДЕО: СУПЕРЈАХТА ОД 90 МИЛИОНА ЕВРА - Погледајте атракције Сајма наутике у Дубаију

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (5)

ДРУГИМА ТО НЕ БИ ПАЛО НА ПАМЕТ! Оно што је Никола Јокић урадио без лопте у НБА финалу постало је тема дана (ВИДЕО)