ПАНИКА У ДПС-у: Ђукановић моли дијаспору да дође на изборе, они поручују: Оставили сте пустош какав не памти савремена цивилизација

В.К.

27. 03. 2023. у 14:03

У организацији Савеза асоцијације Црне Горе у Немачкој организован је састанак дијаспоре у тој држави, на којем је био свега 20-ак присутних. Састанку је присуствовао председнички кандидат ДПС-а Мило Ђукановић и председник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић. Јасно је лобирање дијаспоре за долазак на гласање 2. априла.

ПАНИКА У ДПС-у: Ђукановић моли дијаспору да дође на изборе, они поручују: Оставили сте пустош какав не памти савремена цивилизација

Фацебоок/Принтсцреен

„С обзиром на то да су сви заинтересовани стали за један сто, претпостављамо да је састанак био врло „успешан“. Ово је велика разлика у односу на период од пре пар година када је Мило Ђукановић био дочекиван у великим салама. Можда отуда потиче нервоза челника ДПС-а и хитни састанци са Цанетом Суботићем“, кажу из Алтернативе, а уз објаву на Фејсбуку су поделили и фотографију са састанка. 

Сада је и више него јасно на кога је мислио Ђукановић када је искористио термин резервоар гласова. 

Управо та изјава Ђукановића била је предмет коментарисања на друштвеним мрежама где су многи поручили лидеру ДПС-а да је неумесно дијаспору називати „резервоаром“, те да они нису ничији „резервоар гласова“.

Фацебоок/Принтсцреен

Алтернатива је објавила и информације да је за сада пријављено осам летова за Подгорицу из Луксембурга и Катовица (Пољска) за Црну Гору, у периоду од 29. марта до 1. априла. Они тврде да је најављен и закуп 22 аутобуса из Тиране за 1. април, јер Тирана има много бољу везу са Немачком и нордијским земљама.

“Само овим путем очекује се долазак око 2.000 бирача са разних дестинација ЕУ. Иронија је то да је велика већина ових бирача буквално побегла из Црне Горе због погрешно вођене политике ДПС-а, да би значајан део њих био спреман да дође и гласа за тај исти режим. Црна Гора је у задњих 15 година изгубила 150.000 грађана, већином младих и способних, због погрешно вођене политике ДПС-а. Толико становника нисмо изгубили у оба светска рата заједно”, кажу у Алтеранативи.

Додају да ће од Тужилаштва тражити да се путем апликације „Граница“ анализирају имена особа које дођу тих дана.

Не и Јакову Милатовићу

ЦРНОГОРСКА дијаспора из Хановера огласила се саопштењем, у којем поручују актуелној власти и председничком кандидату Јакову Милатовићу да 2. априла неће долазити да гласају за "Подгоричку скупштину" из 1918. "као њихови прађедови".

-Наши су преци бранили Црну Гору, како 1918. тако и 1941, добијали смо битке и на Мојковцу и на Игману, Неретви и Сутјесци, како против јавног окупатора тако и против "домаћих издајника" којих од тада не престаје бити - навели су у саопштењу.

Онима који, како наводе, желе да покоре Црну Гору, који желе нестанак Црне Горе, поручују да могу да славе само Први април. 

-Драга браћо и сестре, не заборавите да је крајем 90-их влада Ђукановића са сарадницима Марковићем из Служби безбедности и тадашњим командантом "САЈ-а Вељовићем" спасила на стотине хиљада избеглица са Косова пред налетом паравојних хорди из Србије. Тадашња влада Црне Горе, не гледајући на веру и нацију спасила је 150.000 избеглица са Косова, таквим чином и стратегијом коју су доносили Ђукановић, Марковић, са сарадницима спасили су нешто што је по западним стратезима и НАТО-у било немогуће. Таква је Црна Гора кроз историју била и остала. Због свега што је урадила тадашња влада Црне Горе на челу са Ђукановићем, Марковићем, и њиховим службама безбедности, дијаспора Црне Горе је вјечно захвална - кажу у саопштењу, питајући актуелну Владу да ли прижељкују Црну Гору као Вуковар, Сребреницу или Косово.

-Садашња "елита" (Влада) дошла је на власт на црвеном тепиху који је управо влада Ђукановића саградила, модерним аеродромима, модерним лукама, независном и међународно признатом Црном Гором. Иста та "елита" или рушилачки тим који влада Црном Гором скоро три године оставио је пустош какву не памти савремена цивилизација. Према томе, поручујемо актуелној влади и свим негаторима Црне Гора да ће дијаспора Црне Горе доћи 2. априла и величанствено једном и заувек осигурати државу Црну Гору од хорди које не познају модерни свет - поручује дијаспора из Хановера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (2)

ВОЈНИК КФОРА ЛЕГАО ДА ДРЕМНЕ: Погледајте апсурдну слику из Лепосавића (ФОТО)