ЦРНОГОРЦИ УХАПШЕНИ У УРУГВАЈУ: Заплењено чак 500 килограма кокаина, пала велика криминална група

Танјуг

25. 03. 2023. у 08:49

ПОЛИЦИЈА Уругваја потврдила је да је ухапшено 16 особа и заплењено скоро 500 килограма кокаина, чија је финална дестинација, како се наводи, била Италија, а да су међу ухапшенима и два црногорска држављанина.

ЦРНОГОРЦИ УХАПШЕНИ У УРУГВАЈУ: Заплењено чак 500 килограма кокаина, пала велика криминална група

Фото: Профимедиа/Илустрација

Секретар Министарства унутрашњих послова Уругваја Гиљермо Масијел оценио је на прес конференцији да је та операција омогућила разбијање криминалне организације која се сматра повезаном са балканским кланом, једном од, како је рекао, највећих организованих криминалних група које делују у Европи.

- Током истраге, агенти су од септембра 2022. године успели да идентификују 18 особа повезаних са криминалним активностима. Групу су чинили грађани различитих националности, 11 Уругвајаца, три Боливијаца, два Аргентинца и два Црногорца. Током акције, власти су успеле да приведу 16 идентификованих, док се за другом двојицом чека међународна потерница - наведено је у тексту који преноси "групормултимедио". 

Идентитет ухапшених црногорских држављана још није саопштен, а део уругвајских медија јуче је тврдио да су већ били на потерници Интерпола. 

Укупно, уругвајске власти су заплениле 489 килограма кокаина, новац, четири возила, два чамца, трактор, револвер, пиштољ, пушку и две сачмарице.

Према речима представника уругвајског Министарства унутрашњих послова, процењена тржишна вредност заплењене дроге је око 15 милиона евра.

Како су објаснили, дрога је из Боливије допремљена у Уругвај, а када је стигла у ту земљу, план је био да буде транспортована даље ка Европи, где је њена вредност већа.

БОНУС ВИДЕО: ТУРСКИ ДРЖАВЉАНИ ПАЛИ СА 220 КГ МАРИХУАНЕ - Акција МУП-а у Сремској Митровици

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

БОГДАНОВИЋ ПАО У ЗАБОРАВ: Олга Даниловић има новог дечка