ЗАПЛЕЊЕНО 400 КИЛОГРАМА КОКАИНА: Ухапшена двојица држављана Црне Горе у Уругвају

Танјуг

24. 03. 2023. у 17:49

УРУГВАЈСКА полиција је запленила више од 400 килограма кокаина у оквиру акције под називом "Виртус" и између осталих, ухапсила двојицу држављана Црне Горе, преноси портал РТЦГ позивајући се на извештаје уругвајских медија.

ЗАПЛЕЊЕНО 400 КИЛОГРАМА КОКАИНА: Ухапшена двојица држављана Црне Горе у Уругвају

Фото Илустрација

Дрога је стигла из Боливије и била је намењена за Европу, саопштено је из уругвајског Тужилаштва.

Операција је укључивала рације у Монтевидеу, Сан Хозеу и Рио Негру, јавио је раније "Телемундо".

У ову организацију било је укључено 18 људи различитих националности, а тренутно је ухапшено 15, од којих су многи странци, објавио је "елобсервадор.цом.уy".

Међу тих 15 ухапшених су и двојица држављана Црне Горе за које се сумња да су припадници балканског клана, јавио је "Телемундо", а потврдили су "Обсервадору" извори блиски истрази.

-Балкански клан је велика мрежа организованог криминала која делује у Европи, коју чине грађани Србије, Црне Горе и Хрватске, пише у тексту.

Власти, укључујући Генералну дирекцију за сузбијање шверца дроге, заплениле су четири возила.

-Међутим, истрага се наставља и у наредним сатима би могло бити још хапшења и заплена. Истрагу која траје пет месеци води тужилац за наркотике Моника Фереро, наводе из Тужилаштва, где су додали да је реч о "важној организацији", пише "elobservador.com.uy".

Европска комисија је указала у извештају из 2022. године за Црну Гору на пораст случајева у којима су у иностранству ухапшени црногорски држављани због шверца дроге, посебно кокаина, наводи РТЦГ.

У недавном извештају Канцеларије Уједињених нација за дрогу и криминал (УНОДЦ) наведено је да су криминалци из Црне Горе учествовали у међународном шверцу више од 30 тона кокаина, који су заплениле полиције широм света од 2017. године до 2021. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Огласио се РТС поводом Сејове тужбе