КОНАЧНА ОДЛУКА ВЛАДЕ: Попис у Црној Гори од 1. до 15. новембра

М. СЕКУЛОВИЋ

09. 02. 2023. у 12:54

ДИЛЕМЕ више нема, Влада Црне Гора усвојила је данас Предлог уредбе о утврђивању периода спровођења пописа становништва, домаћинстава и станова и референтног момента пописа, према којем ће се попис одржати од 1. до 15. новембра!

КОНАЧНА ОДЛУКА ВЛАДЕ: Попис у Црној Гори од 1. до 15. новембра

Фото гов.ме

- Мислим да је у реду да и ову обавезу, ако то околности дозволе, реализујемо до краја године, казао је премијер Дритан Абазовић, истичући да је да је последњи попис одржан 2011.

Министар здравља Драгољуб Шћекић поздравио је предлог о попису и истакао је да је предлог о попису био предложен од 43. Владе.

- Попис је значајан за будуће прилике. Ставили смо то као приоритет и он значи пуно за будуће прилике у Црној Гори. Драго ми је да оно што је упућено према грађанима иде у испуњавање - казао је Шћекић на седници Владе додао је он.

Поводом Предлога уредбе о утврђивању периода спровођења пописа становништва, домаћинстава и станова и референтног момента пописа, министар финансија Александар Дамјановић је казао да је Монстат предложио период од 1. до 15. новембра 2023. као адекватан период за реализацију пописа.

- Уредбом Влада утврђује се да је период спровођења пописа од 1. до 15. новембра, а референтни моменат је 31. октобар 2023. у 24 часа.

- Период је у складу са препоруком Уједињених нација за попис, која предвиђа да се спровођење пописа не поклапа са догађајима попут државних и локалних изборних кампања којих неће бити на јесен. Новембар је оптималан рок - рекао је Дамјановић додајући да је Монстат предложио да спровођење буде у периоду од 1. до 15. новембра.                   

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (0)

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПУТИН ИСПРАТИО СИ ЂИНПИНГА: Два занимљива детаља која упадају у очи (ВИДЕО)