КОНАЧНА ОДЛУКА ВЛАДЕ: Попис у Црној Гори од 1. до 15. новембра

М. СЕКУЛОВИЋ

09. 02. 2023. у 12:54

ДИЛЕМЕ више нема, Влада Црне Гора усвојила је данас Предлог уредбе о утврђивању периода спровођења пописа становништва, домаћинстава и станова и референтног момента пописа, према којем ће се попис одржати од 1. до 15. новембра!

КОНАЧНА ОДЛУКА ВЛАДЕ: Попис у Црној Гори од 1. до 15. новембра

Фото гов.ме

- Мислим да је у реду да и ову обавезу, ако то околности дозволе, реализујемо до краја године, казао је премијер Дритан Абазовић, истичући да је да је последњи попис одржан 2011.

Министар здравља Драгољуб Шћекић поздравио је предлог о попису и истакао је да је предлог о попису био предложен од 43. Владе.

- Попис је значајан за будуће прилике. Ставили смо то као приоритет и он значи пуно за будуће прилике у Црној Гори. Драго ми је да оно што је упућено према грађанима иде у испуњавање - казао је Шћекић на седници Владе додао је он.

Поводом Предлога уредбе о утврђивању периода спровођења пописа становништва, домаћинстава и станова и референтног момента пописа, министар финансија Александар Дамјановић је казао да је Монстат предложио период од 1. до 15. новембра 2023. као адекватан период за реализацију пописа.

- Уредбом Влада утврђује се да је период спровођења пописа од 1. до 15. новембра, а референтни моменат је 31. октобар 2023. у 24 часа.

- Период је у складу са препоруком Уједињених нација за попис, која предвиђа да се спровођење пописа не поклапа са догађајима попут државних и локалних изборних кампања којих неће бити на јесен. Новембар је оптималан рок - рекао је Дамјановић додајући да је Монстат предложио да спровођење буде у периоду од 1. до 15. новембра.                   

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ПАНИКА НА ЕУРО 2024: УЕФА увела ванредне безбедносне мере