УСПЕЛА ПРВА Е-ПЕТИЦИЈА ГРАЂАНА: За спас Института Др Симо Милошевић више од осам хиљада потписа

В.В.

08. 02. 2023. у 13:04

ПЕТИЦИЈА “За спас Института Др Симо Милошевић“ прва је електронска петиција за коју је прикупљено довољно потписа да покрене даљу процедуру кроз коју се остварује директна комуникација грађана са Скупштином. Овом петицијом иницирана је тематска седница Одбора за здравство, рад и социјално старање Скупштине Црне Горе.

УСПЕЛА ПРВА Е-ПЕТИЦИЈА ГРАЂАНА: За спас Института Др Симо Милошевић више од осам хиљада потписа

фото: В. В.

Посланица у Скупштини Црне Горе и чланица Одбора за здравство рад и социјално старање др Тамара Вујовић објашњава да ће на седници бити отворена расправа у којој треба да учествује до пет иницијатора петиције, заједно са посланицима и свим члановима Одбора.

-Обично се на крају тематских седница доносе закључци, оцене или ставови, који се шаљу надлежним министарствима на даље поступање, а Одбор прати њихову реализацију, каже Вујовић и истиче као посебну важност да се на овај начин активно укључујемо у решавање питања Института Игало.

Наредни потези су да се генералном секретару достави обавештење да је петиција успела, прикупљено је више од осам хиљада потписа а неопходно је било шест.

- Секретар упознаје надлежне са темом петиције, прослеђује допис матичном Одбору, који је захваљујући великом броју потписа подршке дужан да закаже тематски састанак или седницу Одбора са датом темом, информише Вујовићева.

Она подсећа да путем електронске петиције Скупштине Црне Горе, грађани могу учествовати и у измени одређеног закона. Ова врста петиције не иде преко Одбора већ се шаље свим посланицима поједничано и иде на пленарно заседање Скупштине, а грађани се детаљније могу информисати путем сајта епетиције.скупстина.ме

Електронску петицију за спас Института „Др Симо Милошевић“ покренуо је Одбор за здравство, рад и социјално старање 2. фебруара, на иницијативу председнице Синдиката Института докторке Марије Обрадовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - Можда смо глупи, али нисмо толико

ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - "Можда смо глупи, али нисмо толико"

ДОШЛО је до великог раскола између влада САД и Европе око плана за обезбеђивање огромног кредита од 50 милијарди долара за Украјину уочи самита Г7 у Италији, пише бриселски Политико.

12. 06. 2024. у 20:30

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

СРБИЈА је данас била на удару грмљавинских процеса са пљусковима. У деловима земље забележене су и грмљавинске олује. Олује са градом погодиле су шире подручје Пожеге и Чачка.

12. 06. 2024. у 20:25

Коментари (0)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама