УСПЕЛА ПРВА Е-ПЕТИЦИЈА ГРАЂАНА: За спас Института Др Симо Милошевић више од осам хиљада потписа

В.В.

08. 02. 2023. у 13:04

ПЕТИЦИЈА “За спас Института Др Симо Милошевић“ прва је електронска петиција за коју је прикупљено довољно потписа да покрене даљу процедуру кроз коју се остварује директна комуникација грађана са Скупштином. Овом петицијом иницирана је тематска седница Одбора за здравство, рад и социјално старање Скупштине Црне Горе.

УСПЕЛА ПРВА Е-ПЕТИЦИЈА ГРАЂАНА: За спас Института Др Симо Милошевић више од осам хиљада потписа

фото: В. В.

Посланица у Скупштини Црне Горе и чланица Одбора за здравство рад и социјално старање др Тамара Вујовић објашњава да ће на седници бити отворена расправа у којој треба да учествује до пет иницијатора петиције, заједно са посланицима и свим члановима Одбора.

-Обично се на крају тематских седница доносе закључци, оцене или ставови, који се шаљу надлежним министарствима на даље поступање, а Одбор прати њихову реализацију, каже Вујовић и истиче као посебну важност да се на овај начин активно укључујемо у решавање питања Института Игало.

Наредни потези су да се генералном секретару достави обавештење да је петиција успела, прикупљено је више од осам хиљада потписа а неопходно је било шест.

- Секретар упознаје надлежне са темом петиције, прослеђује допис матичном Одбору, који је захваљујући великом броју потписа подршке дужан да закаже тематски састанак или седницу Одбора са датом темом, информише Вујовићева.

Она подсећа да путем електронске петиције Скупштине Црне Горе, грађани могу учествовати и у измени одређеног закона. Ова врста петиције не иде преко Одбора већ се шаље свим посланицима поједничано и иде на пленарно заседање Скупштине, а грађани се детаљније могу информисати путем сајта епетиције.скупстина.ме

Електронску петицију за спас Института „Др Симо Милошевић“ покренуо је Одбор за здравство, рад и социјално старање 2. фебруара, на иницијативу председнице Синдиката Института докторке Марије Обрадовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Иванин отац познат је јавности, а пре глуме заједно са њим се бавила необичним занимањем