ДЕО ЛЕКАРА ОСТАЈЕ БЕЗ ПОСЛА: Саопштени планови о будућности Болнице Мељине (ФОТО/ВИДЕО)

И. Д. С.

03. 02. 2023. у 15:36

БОЛНИЦА Мељине ући ће у систем јавног здравства од 1. марта.

ДЕО ЛЕКАРА ОСТАЈЕ БЕЗ ПОСЛА: Саопштени планови о будућности Болнице Мељине (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: В. В.

Због недостатка кадра радиће као део Опште болнице Котор и на тај начин ће функционисати све док се не створе услови да самостално функционише, договорено је на састанку представника Министарства здравља и две приморске болнице. Ускоро се очекују конкурси за запослене, али места у почетку неће бити за све лекаре.

Ово је резиме састанка државне секретарке Министарства здравља Слађане Ћорић и представника ОБ Котор и Болнице Мељине, на ком је договорено да Болница Мељине буде организациони део которске болнице, док се не створе услови за одвајање.

- Свима је у интересу да Болница Мељине функционише самостално, али то у овом тренутку, због недостатка кадра није могуће. Которска болница прихватила је да она буде њихов организациони део, док се се не створе услови и обезбеди кадар да се они самостално интегришу у систем јавног здравства. Прелазно решење подразумева да болница функционише као и до сада, пружајући услуге из гинекологије, хирургије и интерног одељења, а како се буду стицали услови, тако ће се проширивати и капацитети болнице. Надам се да ће грађани Херцег Новог схватити напоре које је Влада уложила да овај проблем буде решен у њихову корист – поручила је Ћорићева након састанка.

Фото: И.Д.С.

Слађана Ћорић

Када је реч о медицинском кадру који је ангажован у мељинској болници, државна секретарка је казала да ће се трудити да сви буду ангажовани у наредном периоду, али да то одмах неће бити могуће.

- Морамо да извршимо и усаглашавње са Агенцијом за спречавање корупције, с обзиром на то да су избори расписани, те ће се водити рачуна да се конкурси расписују постепено, како се буде процес рада организовао. У Болници Мељине је 11 лекара и не можемо све одмах примити, морамо водити рачуна о систематизацији, али капацитети ће се проширивати, па очекујемо да сви буду ангажовани.

Директорица Опште болнице Мељине Оливера Елез изјавила је да је Општа болница Котор недавно расписала конкурс, али да се радници нису пријавили.

Фото: И.Д.С.

Оливера Елез

- Договорено је да ће у наредном периоду бити расписани конкурси у зависности од потребе за попуњавањем радних места. У овом тренутку не може бити места за све који су тренутно ангажовани. Запосленима у болници Мељине уговор траје до краја фебруара, а очекује се да од 1. марта болница Мељине кроз јавни здравствени систем, настави са радом. До тада, имаћемо још разговора како би се дошло до трајног решења - поручила је она и додала да су сви радници, укључујући и немедицински кадар, све време примали плате, али са закашњењем.

БОНУС ВИДЕО - ДЕО ЛЕКАРА ОСТАЈЕ БЕЗ ПОСЛА: Саопштено - Херцегновска Болница Мељине биће део которске болнице

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени