ХИПОТЕКЕ ПРОШЛОСТИ УЗУМАЈУ ДАНАК: Влада заказала седницу Скупштине општине Бар

Б. ДАБИЋ

08. 12. 2022. у 21:24

НА данашњем засадању Влада Црне Горе је заказала седницу Скупштине општине Бар за 16. децембар.

ХИПОТЕКЕ ПРОШЛОСТИ УЗУМАЈУ ДАНАК: Влада заказала седницу Скупштине општине Бар

Фото: Б.Дабић

- Седница је заказана због тога што није испоштована процедура која се односи на члан 39. Закона о локланој самоуправи - казао је  министар јавне управе Марасх Дукај.

Премијер Дритан Абазовић навео је да Влада предузима „Законом предвиђене ствари“.

Подсетимо, конститутивна седница СО Бар на којој су верификовани мандати одборника у локланом парламенту започета је 25. новембра.

Седницом је преседавао најстарији одборник Бећир Берјашевић (СД). Након извештаја председника ОИК Бар Драгана Симовића и верификације одборничких  мандата, Берјашевић је прекинуо седницу.

Друга тачка дневног реда конститутивне седнице Избор председника Скупштине општине Бар  није разматрана, јер, како је рекао преседавајући Берјашевић, „није добио ниједан приједлог за председника Скупштине општине, па ће се о томе расправљати на наставку  сједнице“.

Локални избори у Бару одржани су 23.октобра.

За преговарачки сто званично нису селе партије које би могле формирати владајућу већину. Бар је након последњих локланих избора, 23.октобра, остао једина општина у којој је Демократска партија социјалиста имала шансу да формира власт са досадашњим колационим партнером Социјалдемократама. Коалиција Заједно за Бар – Душан Раичевић/Демократска партија Социјалиста, Социјалдемократска партија, Либерална партија – 8.267 гласова – (15 одборника) са четири одборника СД теоретски имају већину, али “хипотеке прошлости” у претходном мандате очигледно су озбиљна баријера тако да месец и по дана након избора Бар је без формиране власти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

МИХИН БРАТ ОТКРИО: Зашто Аријана није дошла у Београд - ко ће од Синишине породице бити на трибинама