НИЈЕ БИЛО ОПСТРУКЦИЈЕ: Управа полиције Црне Горе огласила се о истрази око бацања бомби на кућу начелника Истражног затвора у Спужу

М.С.

05. 12. 2022. у 23:37

ПОВОДОМ бацања ручних бомби на кућу начелника Истражног затвора Предрага Спасојевића, а на чијем расветљавању службеници Управе полиције, у сарадњи са Основним државним тужилаштвом у Подгорици, предузимају интензивне мере и радње, у понедељак мало пре поноћи огласила се црногорска полиција.

НИЈЕ БИЛО ОПСТРУКЦИЈЕ: Управа полиције Црне Горе огласила се о истрази око бацања бомби на кућу начелника Истражног затвора у Спужу

Фото Архива

- Припадници Управе полиције су, након пријављеног догађаја да је у дворишту куће 4. децембра пронађена неексплодирана ручна бомба, изашли на лице места и заједно са вештаком за пожаре, експлозије и хаварије изузели материјалне трагове који потичу од експлозивне направе, а који ће бити предмет вештачења у Форензичком центру. Према прелиминарним подацима неексплодирана ручна бомба, која је пронађена у недељу у дворишту породичне куће Предрага Спасојевића, бачена је 30. новембра 2022. године, ноћ пре активирања ручне бомбе у непосредној близини дворишта 1. децембра, а након чега су полицијски службеници Одељења безбедности Даниловград отпочели са обезбеђењем куће - кажу из Управе полиције.

Тврде да су полицијски службеници "предузели низ истражних и криминалистичких мера и радњу у циљу расветљавања догађаја од 1. децембра 2022. године, те су са лица места изузети одређени трагови, извршена је претрага терена, преглед видео записа изузетих са видео надзора ближег и ширег лица места, као и прилазних путева." Полиција наводи да су прикупљена обавештења од више лица, извшена полиграфска тестирања и инициране провере телекомуникационог саобраћаја одређених лица за која постоје индиције да се могу довести у везу са овим догађајима.

- У вези информације која је 18. новембра прослеђена Одељењу безбедности Даниловград, у односу на претње које је притвореник Марио Милошевић упутио начелнику Спасојевићу, обавештен је државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици. Управа полиције је иницирала поступак заштите начелника Предрага Спасојевића до израде безбедносне процене степена угрожености.Службеници Одељења безбедности Подгорица су позвали Спасојевића како би од њега прикупили обавештења на околности изјаве да у институцијама постоје поједници који су корупмпирани и који опструирају истрагу, а којом приликом он није пружио конкретне податке који би били значајни за утврђивање наведеног - кажу из Управе полиције.

Из Управе наводе да су у односу на списе предмета који су Одељењу безбедности Даниловград достављени 29. септембра 2022. године, а у вези изјаве једног притвореника, припадници полиције о наводима обавестили државног тужиоца у Основном државном тужилаштву у Подгорици, који се изјаснио да у конкретном догађају нема елемената бића кривичног дела за које се гоњење предузима по службеној дужности.

- Управа полиције заједно са надлежним тужилаштвом предузима интензивне активности на расветљавању свих околности наведених догађаја и идентификацији особа које су бациле ручне бомбе на имовину начелника Истражног затвора Предрага Спасојевића, те констатујемо да нема речи о опструкцији истраге, већ полиција и тужилаштво предузимају све неопходне радње у циљу расветљавања ових догађаја - тврде из Управе полиције Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

СРАМОТА НА РОЛАН ГАРОСУ: Један од фаворита за титулу прошао даље уз невероватну помоћ судије (ВИДЕО)