МИЛО ОСУДИО ИНИЦИЈАТИВУ: "Увођење Црне Горе у Отворени Балкан равно велеиздаји"

Тањуг

02. 12. 2022. у 00:08

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић оценио је данас да би увођење те земље у Отворени Балкан било "равно новој велеиздаји", пренео је сајт РТЦГ.

МИЛО ОСУДИО ИНИЦИЈАТИВУ: Увођење Црне Горе у Отворени Балкан равно велеиздаји

Мило Ђукановић, Фото предсједник.ме

- У тренутку када је влада усвојила Темљни уговор, то је била легитимна влада. Упутио сам приговор, верујем да је то била закулисна работа, у корист неких центара ван Црне Горе, да је то чинио премијер и да је хтео то да уради без укључивања стручне и лаичке јавности - рекао је он и додао да би данас увођење у Отворени Балкан било "неодговорно и провидно, слуганско у интересу неких држава, а противно интересима Црне Горе".

Он је додао да би, по његовом мишљењу, то директно водило на суд.

- Ако не верујемо да ће ова земља пре или касније бити правно уређена, онда не треба ни да живимо овде, а не да се бавимо овим пословима. Авантура владе која је изгубила поверење са покушајем увођења у Отворени Блакан била би равна новој велеиздаји - додао је.

Истакао је и да су "Отворени Балкан лансирали људи који су изгубили поверење у реалност европске перспективе за њихове земље", пре свега из Србије, Албаније, па Северне Македоније.

- Иницијатива је самим тим хендикепирана у односу на Берлински процес. Та иницијатива нас не припрема за живот у ЕУ, подразумева сарадњу по балканским стандардима, а ја сматрам да нам то не треба. И не мислим да Црна Гора треба да се придружи онима који су изгубили поверење у европску перспективу - додао је.

На питање шта би се десило након евентуалних ванредних избора на пролеће, Ђукановић је истакао да му није у првом плану какав ће бити партијски распоред.

- Видимо да је држава у озбиљним проблемима када је у питању њена функционалност, владавина права, европски пут, економија и финансије... Не морате бити председник или се бавити политиком да знате да су ванредни парламентарни избори решење. Тешко да се могу поновити две лоше владе као ове претходне две године. Имали смо озбиљан хендикеп уочи 30. августа 2020. године, грађани су познавали само један део политичке сцене, власт која је била у 30-годишњем политичком континуитету. Сада имају боље информације да одлуче коме ће дати своје поверење - рекао је председник Црне Горе.

На питање о евентуалној кандидатури за председника, Ђукановић је одговорио да ће "доћи тренутак када ће се представити кандидат партије", оставивши простора да то може бити и он.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (3)

НЕ ЗНАМ КАКО ЋУ СВЕ ПОДНЕТИ: Срна Ланго кроз сузе проговорила о сину