ЂУРОВИЋЕВА СПРЕМНА ДА ПРЕУЗМЕ ФУНКЦИЈУ ОД МИЛА: "Надам се да је довољно памети и одговорности у партијама"

Новости онлине

30. 11. 2022. у 13:42

- Устав предвиђа могућност, уколико из неког разлога немамо председника државе, да председник парламента обавља послове, односно врши дужност председника државе до избора - казала је председница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић.

ЂУРОВИЋЕВА СПРЕМНА ДА ПРЕУЗМЕ ФУНКЦИЈУ ОД МИЛА: Надам се да је довољно памети и одговорности у партијама

FOTO: EPA

Ипак, нада се да до тога неће доћи.

- Заиста се надам да је довољно далеко 20. мај, а да је довољно памети и одговорности у партијама, посланицима, како не бисмо дошли до те ситуације, него да питање Уставног суда далеко пре тог датума решимо како бих била у могућности да у нормалним околностима распишем председничке изборе и да ко год буде победник – његова победа не буде упитна, каже Ђуровићева.

Када је реч о кризи у Црној Гори, протестима, истиче да је ДПС званично изашла са три захтева – дефинисање ванредних парламентарних избора, повлачење Закона о изменама и допунама Закона о председнику и гласање о кандидатима за судије Уставног суда.

- Према ономе што су нас обавестили, они су спремни да гласају за једног кандидата, уколико ова два претходна услова буду усвојена. С обзиром на то да сам као председница Скупштине добила званично допис шефа Клуба посланика ДПС, сматрала сам за сходно да упознам све шефове клубова, тако да је одржан Колегијум председнице Скупштине, наводи Ђуровићева и подсећа да је на Колегијуму договорено да се одложи гласање о избору судија Уставног суда за 12. децембар.

Ситуација данас је, оцењује, боља него пре шест-седам месеци, када су почели са том причом.

- Али уколико не постоји спремност за договор – не можемо доћи до решења. Изузетно је комплексна ситуација, закључује Ђуровићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Наш интерес мора да буде да разговарамо и да долазимо до компромисних решења

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Наш интерес мора да буде да разговарамо и да долазимо до компромисних решења

СКУПШТИНА Србије наставља данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој присуствује и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 15:45

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну